miercuri, 20 iunie 2012

utile


Lucruri utile de ştiut

În caz de intoxicaţii alimentare însoţite de diaree, greaţă, pete roşii pe piele, se recomandă să consumaţi apă minerală plată, ceai de mentă, pâine prăjită, morcovi fierţi, orez fiert cu brânză de vaci.

În caz de insolaţie, cefalee (dureri de cap) se recomandă să se ia o pastilă de paracetamol sau aspirină de 2-3 ori pe zi. Totodată să se facă duşuri nu prea reci, dese. Este bine să se stea într-o încăpere răcoroasă, întunecată.

Cojile de cartofi cruzi tăiate mărunt, amestecate cu apă fierbinte, oţet şi sare constituie un remediu util pentru curăţarea sticlelor.

Apa în care au fiert cartofii în coajă poate fi folosită la spălarea veselei din sticlă, faianţă şi lut.
Coaja de lămâie fiartă 10 minute este folosită la înlăturarea pietrei de pe cazan.
Apa în care fierbeţi legumele dacă nu o folosiţi la prepararea supelor, răciţi-o şi udaţi cu ea florile.

Mănâncă o banană sau o supă de legume înainte de a merge la o petrecere. Potrivit specialiştilor, fibrele pe care le conţine acest fruct rămân în stomac mai mult timp şi absorb alcoolul, încetinindu-i absorbţia în sânge. Opreşte tentaţia de a consuma peste măsură prin evitarea cuburilor de gheaţă, optarea pentru paharele înalte şi subţiri(cercetările arată că oamenii obişnuiesc să umple cu 20-30% mai mult paharele scurte şi largi), combinarea băuturilor spirtoase cu cele non-alcoolice .

citeva sfaturi

Sanatate.
1. Bea multa apa.
2. Ia un mic dejun de rege, un dejun de print si o cina de cersetor.
3. Mananca mai multa mancare care creste in copaci si in plante si mai putin din cea care este prelucrata.
4. Traieste cu cei trei 3 E : Energie, Entuziasm si Empatie.
5. Gaseste putin timp ca sa meditezi.
6. Canta danseaza si joaca-te mai des.
7. Citeste mai multe carti decat ai citit in 2010.
8. Stai in liniste, cel putin 10 minute in fiecare zi.
9. Dormi cel putin 7 ore.
10. Mergi in fiecare zi timp de 10 pana la 30 de minute si, in timp ce mergi, surade.

Personalitate
11. Nu-ti compara viata cu a celorlalti. N-ai nicio idee cum poate fi viata lor.
12. Evita gandurile negative, sau lucrurile pe care nu le poti controla. Investeste mai degraba energia in momentul prezent.
13. Nu face prea mult. Cunoaste-ti limitele.
14. Nu-ti pierde pretioasa ta energie in barfe.
15. Viseaza mai des cu ochii deschisi.
16. Invidia este o pierdere de timp. Tu ai deja tot ceea ce iti trebuie.
17. Uita problemele din trecut. Nu le aduce aminte celorlalti de erorile trecutului. Asta o sa distruga fericirea din prezent.
18. Viata este prea scurta pentru a o risipi detestand si urand.
19. Impaca-te cu trecutul tau, ca sa nu-ti distruga prezentul.
20. Nimeni nu are grija de fericirea ta, decat tu insuti.
21. Fii constient ca viata este o scoala si ca tu esti aici pentru a invata. Problemele fac, pur si simplu, parte din programul tau, ele apar si dispar ca ora de algebra, dar lectiile pe care le vei invata sunt pentru toata viata.
22. Surade si razi cat mai des posibil.
23. Nu trebuie sa castigi fiecare cearta. Accepta ca altii sa nu fie de acord cu tine.

Societate
24. Telefoneaza-le cat mai des prietenilor sau trimite-le mail-uri.
25. In fiecare zi, da ceva bun cuiva.
26. Iarta atat cat este posibil.
27. Petrece timp cu oamenii mai in varsta si cu cei mici.
28. Incearca sa faci cel putin trei persoane sa surada, in fiecare zi.
29. Ce gandesc ceilalti despre tine, nu este treaba ta.
30. Serviciul nu va avea grija de tine cand vei fi bolnav. Familia si prietenii tai, DA. Pastreaza legatura.

Viata
31. Comporta-te bine !
32. Arunca tot ce nu este util, pastreaza ce este frumos sau vesel.
33. Natura vindeca totul, deci stai cat mai mult in natura.
34. Fie ca e o situatie buna sau una rea, fii sigur ca ea se va schimba
35. Putin conteaza cum te simti, scoala-te, imbraca-te si du-te unde ai treaba.
36. Ce este mai bun, urmeaza sa ti se intample.
37. Cand te trezesti dimineata, multumeste ca esti in viata.
38. Forul tau interior este intotdeauna fericit. Deci, Fii fericit!


Cum se face casa ieftina si buna
Pretul materialelor nu reprezinta singurul factor care influenteaza costurile pentru construirea unui imobil. Un proiect bun poate aduce economii substantiale.
Construirea unei case poate costa mai putin daca proprietarul stie din start ce vrea si, mai ales, ce are nevoie. Orice idee ulterioara il va costa destul de mult.
Construirea unei case este un demers care se poate incheia cu un imobil la un raport calitate-pret excelent sau cu o locuinta care a costat foarte mult. Prima tentatie a oricarui om care-si construieste o casa este de cauta materialele cele mai ieftine. Totusi, marile economii nu se fac de aici. Specialistii spun ca foarte mult conteaza dimensionarea casei in functie de necesitati. Ulterior, prin acest lucru se va realiza economie la finisaje. De asemenea, in cazul materialelor se poate face economie prin eliminarea intermediarilor. In cazul unui imobil, daca nu luam in calcul terenul, cel mai mult se cheltuieste pentru structura si finisaje.
„In urma studierii ofertei de la mai multi comercianti, am obtinut urmatoarea structura medie de costuri: serviciile – proiectare, asistenta financiara, dirigentie si altele – 4%, structura – 36,7%, zidaria – 6,5%, instalatiile – 9,2%, finisajele – 43,6%“, spune inginer Lucian Bolcas, administratorul site-ului www.constructii.ro.

Structura de calitate
In cazul structurii, specialistii nu iau in calcul rabatul de calitate. Trebuie respectate datele din proiect si modul de executie pentru a elimina problemele ulterioare. „Poti sa modifici orice, dar la structura de rezistenta nu ai de ce sa umbli. Se pot face insa economii daca sari peste intermediari“, spune Lucian Bolcas. Economiile pot fi consistente, de peste 10% din valoarea materialelor folosite. De asemenea, este indicat ca betonul sa nu se prepare in curte.
Calitatea betonului din statia de profil este considerata mai buna, iar o structura realizata in acest mod va fi mai rezistenta decit una din beton preparat in curte. „Structura de rezistenta poate avea anumite costuri nu numai raportat la materialele folosite, ci chiar la geometria ei. Astfel, cele mai performante structuri sint cele care permit o scurgere fireasca a eforturilor in plan vertical si disiparea lor in sol. Peretii de rezistenta sa fie unul peste celalalt, numarul de console sa fie cit mai mic posibil, geometria axelor sa fie rectangulara. Ca principiu, orice «fantezie» structurala creste costul locuintei“, spune Octavian Ungureanu, arhitect la compania Trilitica SRL.

Casa dupa necesitati
Cheltuielile vor creste foarte mult daca se va realiza o casa nu in functie de necesitatile reale, ci de dorintele tinute secret din tinerete. Arhitectul Octavian Ungureanu considera ca o abordare rationala ar fi raportarea la actuala unitate de locuit, fie ea apartament la bloc sau o casa mai mica, astfel ca cel care construieste trebuie sa se intrebe, printre altele, ce incaperi in plus sint necesare, care ar trebui sa fie mai mari, ce legaturi functionale ar trebui create in locuinta actuala pentru a avea un confort mai mare sau cum va evolua familia in decurs de 10-20 de ani.
Acesta considera ca ierarhizarea spatiilor este foarte importanta. Se recomanda tratarea mai generoasa a anumitor spatii functionale, cum ar fi camera de zi, locul de luat masa, al celor care adapostesc activitati comune si reducerea celor care sint destinate activitatilor individuale. De asemenea, se recomanda eliminarea circulatiilor inutile, precum holuri sau coridoare care pot fi incluse in spatii cu o functiune utila. Este indicata si reducerea numarului de balcoane sau logii, in conditiile in care in curtea casei se poate amenaja o terasa la nivelul solului.

Bani cheltuiti degeaba
Exista multe cazuri in care nu se tine cont de astfel de lucruri. „Una dintre primele erori comise de multi dintre cei care isi construiesc case este «umflarea» nevoilor reale“, spune Octavian Ungureanu. Un garaj la subsol se poate dovedi inutil daca acesta poate fi amenajat in curte sau inlocuit chiar cu o copertina. Specialistul de la Trilitica spune ca garajul la subsol presupune lucrari de izolatii, betoane, armaturi, sapaturi, instalatii de incalzire si altele, astfel ca in final ajunge sa coste aproape cit un automobil nou.
La fel se prezinta situatia si in cazul in care se vrea o crama la subsol. Un living cu o suprafata de 30-35 mp este considerat suficient chiar si pentru o familie numeroasa, care doreste in aceasta incapere si amenajarea unui loc pentru a lua micul-dejun. De asemenea, pentru o bucatarie se considera ca o suprafata de 12 mp este mai mult decit decenta. Toate suprafetele considerate „in plus“ atrag cheltuieli suplimentare atit in ceea ce priveste intretinerea lor, dar mai ales pentru constructie. Acest lucru se va vedea mai ales in cazul finisajelor.

Rolul finisajelor
Finisajele reprezinta aproape jumatate din cheltuielile pentru ridicarea unei case. Totusi, si aici se pot face economii consistente. „Compozitional, finisajele trebuie sa reflecte calitatea si importanta fiecarui spatiu in parte. Poate cel mai bun exemplu sint casele vechi in care, fata de luxul uneori ostentativ al spatiilor reprezentative, cu picturi, profile acoperite cu foite de aur, coloane de marmura, lambriuri din esente scumpe, spatiile anexe erau tratate mai mult decit auster. Uneori un singur perete tratat deosebit decit restul casei poate aduce un aer de o extrema eleganta, numai prin proportii, culoare, textura, calitatea materialului.
Un singur perete tratat cu o piatra frumoasa, costind de zeci de ori mai putin decit un singur finisaj scump folosit excesiv, poate face diferenta dintre un spatiu placut si unul costisitor si avind un impact uneori chiar invers“, spune Octavian Ungureanu. In ceea ce priveste spatiile vitrate, recomandabil este ca in cazul spatiilor de zi acestea sa fie generoase, in vreme ce in cele in care nu necesita prea multa lumina sa se faca o economie masiva. Un calcul bazat pe pretul timplariei din PVC poate da dimensiunile economiei care se realizeaza.

Economii din necesitate
Nu numai preturile finisajelor precum parchetul, gresia sau faianta sau ale celor folosite pentru finisarea suprafetelor construite conteaza. Prin dimensionarea in functie de necesitati a casei se pot obtine economii, deoarece se reduc suprafetele care vor trebui finisate. Evident, si preturile conteaza. Astfel, varianta mai ieftina pentru gresie si faianta il va costa pe proprietar intre 20 si 25 RON un metru patrat.
Pentru cei care au bani si vor sa-si impresioneze vizitatorii exista placi ceramice care ajung si la 500 RON metrul patrat. La fel si in cazul parchetului: se poate opta pentru o varianta mai ieftina, de pina in 50 RON/mp, dar exista si parchet din bambus – 70 RON/mp, sau parchet din Indonezia – 250 RON/mp, fara TVA. Dincolo de aceste aspecte, pentru cei care au incheiat contractul pe plata la zi, varianta, ce e drept, destul de putin raspindita in prezent, conteaza si timpul de executie a constructiei.
sursa : cotidianul




Camera ideala

Te-ai mutat in casa noua si forma incaperilor iti creeaza probleme? Spatiul este prea mic sau dimpotriva, pare gol si neprimitor oricata mobila ai pune ? Ne-am propus sa te ajutam si in aceasta problema frecvent intalnita si dezbatuta si de specialistii nostri in amenajari interioare... iata cateva mici trucuri de efect:

Camera ingusta si inalta
E lucru stiut ca nuantele inchise apropie peretii, iar cele deschise ii indeparteaza. Dar nu numai culorile in sine au aceasta ultima calitate.
Poti crea senzatia de spatiu si cu ajutorul unor dungi orizontale, late si egale ca dimensiune, realizate pe perete in nuante complementare; sau, si
mai bine, in tonuri diferite ale aceleiasi culori, de la cel mai deschis, la cel mai inchis. Foloseste vopsea-emulsie sau tapet uni pentru a obtine acest efect.

 Camera joasa
Vei compensa absenta inaltimii cu ajutorul unor dungi late, realizate pe verticala (pentru materiale, vezi mai sus).
Un alt mod de a ajunge la acelasi rezultat e sa vopsesti tavanul in alb sau bleu, iar peretii - in culori mai inchise.

Camera prea spatioasa
Nuantele calde de auriu, pruna sau teracota reduc din dimensiunile acesteia si o vor face mai prietenoasa, mai apropiata.

Camera cu o forma neobisnuita, pereti rotunzi
Este preferabil ca atat peretii, cat si tavanul sa aiba aceeasi culoare, pentru ca atmosfera sa fie unitara, armonioasa. Acest efect il obtii si folosind o vopsea - emulsie satinata, intrucat luciul subtil al acesteia reflecta foarte bine lumina.

Camera de mici dimensiuni
Cel mai indicat ar fi sa vopsesti peretii si tavanul in alb, dar poti incerca si alte nuante reci: violet (lila), bleu sau verde-menta. Un covor sau o mocheta de culoare deschisa va intregi aspectul final.

Cum castigam spatiu in interior ?

Cu cat spatiul este mai mic , cu atat mai mult este solicitata ingeniozitatea noastra pentru a-l amenaja asa cum ne dorim . Confortul cotidian ? Depinde de abilitatea cu care cream spatii functionale, punem in valoare coltisoarele intunecate sau amenajam diversele zone de depozitare Si haideti sa incepem cu …
Bucataria. Bucatariile “la cheie” complete integreaza frigiderul , aragazul , cuptorul cu microunde , hota si chiar masina de spalat vase intr-un singur dulap care se inchide cu un oblon rulant . Pentru o bucatarie personalizata puteti apela la echipamente special concepute pentru  a ocupa cat mai putin spatiu .
Baia . Se poate aplica si aici solutia “la cheie“ , instaland o cabina din plastic turnat ce adaposteste toate echipamentele sanitare , robinetele si accesoriile . Versiunile cele mai compacte ocupa aproape 1m² si nu va mai ramane decat sa realizati bransamentele . Exista de asemenea diverse modele de chiuvete , cazi sau cabine de dus reduse ca dimensiuni , montabile in colturi .
Dormitorul . Diversele tipuri de paturi prezinta si ele elemente ingenioase : pe langa canapelele extensibile puteti gasi paturi rabatabile in dulapuri de perete , paturi suprainaltate sau paturi suprapuse . Paturile suprainaltate permit amenajarea de sertare sub platforma care tine loc de saltea . In privinta paturilor pentru copii , fabricantii de mobilier propun “camere complete” , care contin un birou si spatii de depozitare care ocupa utin spatiu .
Living . Mesele escamotabile sunt cu siguranta mai ingenioase decat cele pliante . In plus , ele pot fi reglate la inaltimea dorita ( ex. atunci cand mancati ) . Exista de asemenea mese pliante ce adapostesc seturi de 4 scaune pliante sau chiar banchete cu latimea de peste 30cm , la care pot lua loc 8-10 persoane .
Spatii de depozitare . In functie de spatiu , gust , imaginatie si buget , puteti allege intre dulapuri la comanda si corpuri modulare adaptabile dupa dorinta . Hainele ocupa frecvent spatiul de depozitare cel mai important intr-o locuinta . O solutie simpla consta in  amenajarea unui dulap in perete , folosind 2 pereti paraleli intre care fixate tije si etajere . Daca nu dispuneti de spatiu suficient , cautati module variabile , compuse de obicei dintr-un modul vertical cu rafturi si o tija reglabila , care ar trebui sa fie suficiente .
Usile dulapurilor pot sa fie montate in balamale , sa gliseze pe sine sau sa aiba forma unor obloane rulante . In general sifonierele au inaltimea de 1,80m , spatiul de deasupra putand servi la depozitarea obiectelor rar utilizate

lucruri utile la bucatarie

Stiati ca:

Vanatul ramane proaspat si isi pastreaza gustul nealterat daca este presarat cu cafea macinata.
Carnurile sarate se desareaza usor daca sunt spalate cu apa fiarta in care s-a dizolvat inainte zahar praf.
Pestii de balta isi pierd acel miros de namol daca se lasa cateva ore in apa amestecata cu sare si cu argila.
Gustul de namol al pestilor dispare foarte usor daca in apa in care ii gatiti se sting 2-3 carbuni de lemn.
Crapii pot fi transportati proaspeti la o distanta mare daca li se baga in gura un miez de paine inmuiat in rachiu.
Sangele tiparilor este una dintre cele mai periculoase otravuri, care, daca patrunde, printr-o zgarietura sau rana, in sangele uman actioneaza mai repede decat veninul de vipera.
Mucegaiul de pe carnurile afumate se curata usor daca este frecat cu o saramura groasa. Acelasi procedeu, aplicat pe carnea proaspat afumata, o fereste sa faca mucegai.
Conservele pe baza de fructe trebuiesc puse inca o data la fiert daca celofanul de pe gura borcanelor incepe sa se umfle.
Mirosul de mobila lacuita si noua dispare atunci cand se pun pe rafturi vase cu lapte luat de pe foc si se inchid usile sau sertarele.
Fulgerele lovesc numai acele locuri pe sub care curge sau este o apa.
Copacii cei mai loviti de fulgere sunt stejarii sau arborii care au ramuri uscate. Mestecenii sunt cei mai feriti de fulgere.
Zatul de cafea amestecat cu apa este un bun ingrasamant pentru planta de iedera.
Albusul de ou este cel mai sigur lipici. Acesta nu se desface nici trecut prin vapori de apa

Reteta nemuririi

Specialisti din intreaga lume au cercetat zeci de ani fiecare particica a vietii noastre si au ajuns la concluzia ca nu doar "genele bune" ne tin sanatosi pana la 100 de ani, ci si cateva alte mici obiceiuri.
01. Mananca mai multa coaja de paine!
Ea contine de pana la opt ori mai multa lizina, antioxidant care lupta impotriva cancerului, decat miezul.
02. Fa sport cu greutati!
Universitatea Michigan a demonstrat ca barbatii care fac antrenament de forta regulat si-au scazut cu opt puncte presiunea diastolica. Indeajuns pentru a reduce cu 40% riscul de atac cerebral si cu 15% pe cel de infarct!
03. Liber la ulei de masline si otet!
Pune in salata sau in mancare oricat vrei! Cu ajutorul lor vei reduce riscul de cancer, imbatranirea prematura, obezitatea si diabetul.
04. Ia un supliment de magneziu zilnic.
Vei fi cu 40% mai putin predispus la deces produs de orice fel de afectiune fizica.
05. Bea opt pahare de apa pe zi, spun cei de la Universitatea Loma Linda.
Specialistii au descoperit ca "bautorii de apa" sunt cu 55% mai putin predispusi imbolnavirilor de orice natura.
06. Mananca zilnic un grepfruit rosu si, pe cat de des posibil, fructe de padure.
Aminoacizii si antioxidantii din ele te vor ajuta sa previi cancerul si bolile mentale.
07. Razi mai mult!
Alege o comedie, in locul unui film de actiune sau horror, deoarece o ora de ras iti relaxeaza corpul si mintea indeajuns incat sa se regenereze dupa atacurile de stres.
08. Casatoreste-te!
Contrar multora care vad viata de familie un iad, specialistii au demonstrat ca persoanele casatorite au o rata de deces mult mai apropiata de parametrii normali, decat cei care au ales burlacia! Prin urmare, datorita confortului psihic si protectiei partenerului de viata, casatoritii traiesc mai mult.
09. Nu mai duce boala pe picioare!
Cei care isi pun sanatatea pe locul doi si nu se menajeaza in perioada cronica a unei raceli sau altei boli sunt de doua ori mai predispusi la atacuri de cord fatale si la complicatii serioase ale afectiunilor. Daca esti racit, ramai in pat!
10. Savureaza doua cesti de cafea pe zi, daca vrei sa previi cu pana la 55% aparitia infarctului sau a bolilor cardiovasculare.
11. Stinge focul din stomac!
Daca suferi des de usturimi in piept, mergi la medic si trateaza-te. Aceste arsuri slabesc puterea inimii, spun specialistii de la International Journal of Cardiology.
12. Parfumeaza-ti dormitorul cu iasomie sau trandafir, pentru a avea un somn linistit.
Cei care nu se odihnesc corespunzator sunt mult mai predispusi bolilor de inima, mentale si diabet.
13. Nu sari de trei pahare de alcool pe zi.
Expertii de la Harvard spun ca aceasta este reteta ideala pentru o sanatate curata.
14. Mananca cinci portii de legume si fructe pe zi.
Sanatatea ta va fi intacta chiar si la varsta de 100 de ani!
15. Oamenii stresati traiesc cu 20 de ani mai putin decat un om cu o stare psihica normala.
Daca adaugam si fumatul la aceasta formula ne putem explica de ce foarte multi oameni sufera decese premature.
16. Nu te mai stresa la munca!
70% dintre sinucigasi au ales sa-si ia viata din cauza stresului de la serviciu.
Alege sa fii calm si sa nu iei problemele de lucru acasa. Astfel te vei feri de multe boli mentale.
17. Fa miscare in aer liber si ia-ti un catel care sa te motiveze!
Vei reduce orice forma de depresie pana la 100%, iar corpul tau se va simti cu 50% mai bine!
18. Mananca ciocolata neagra, chiar daca esti la regim.
Nu va avea efect negativ asupra dietei tale, iar partea buna este ca patru grame de cacao sporesc eficacitatea inimii cu 33%!
19. Bea ceai de menta !
Contine antioxidanti puternici care reduc cu 60% inflamatiile organelor si previn aparitia diabetului.
20. O ora de somn la pranz face minuni pentru trup si suflet.
Efectul lui este imediat, iar remediu pentru boli sau afectiuni mai bun decat somnul nu exista!
21. Renunta la fumat!



Elixirul tineretii – Reteta caucaziana
Intr-o piulita de lemn (si cu mojar tot din lemn), folosita pentru prepararea mujdeiului, se zdrobesc 400 g catei de usturoi, curatati de pielite. Dupa ce s-au zdrobit bine, se trec intr-un borcan de sticla. Peste usturoiul zdrobit se toarna zeama de la 4 lamii proaspat stoarse. Gura borcanului se leaga cu tifon. Vasul cu amestecul se lasa 30 de zile la intuneric si racoare (in frigider sau intr-un beci rece).
Inainte de a folosi preparatul, borcanul se agita. Din acest elixir se va bea seara la culcare cite o lingurita, amestecata cu o jumatate de cana de apa sau lapte rece.
Reteta de restabilire rapida - Leac tibetan
Se curata si se zdrobesc in piulita de lemn (pentru mujdei) 350 g de usturoi. Pasta obtinuta se pune intr-un vas de sticla. Peste usturoiul zdrobit se adauga 250 g miere curata si 250 ml alcool etilic de 90 de grade.
Vasul se acopera cu un capac etans si se lasa zece zile la intuneric. Apoi se strecoara continutul printr-o sticla (esarfa) de matase. Se mai tine inca trei zile (72 de ore) la intuneric si leacul este gata. Tratamentul se face dupa o schema. Procedeul este urmatorul: intr-o cescuta se toarna 50 ml lapte dulce nefiert, in care se picura cu o pipeta leacul preparat astfel:l ziua I – cite doua picaturi de preparat in 50 ml lapte, de trei ori pe zi, inaintea meselor de dimineata si prinz, iar seara – trei picaturi; dupa 10 minute se ia masa;
l ziua a II-a – de trei ori pe zi, tot cu 10 minute inaintea meselor, se vor lua - in cite 50 ml lapte – dimineata – 4 picaturi, la prinz – 5 picaturi, seara – 6 picaturi;
l ziua a III-a – respectiv 7, 8 si 9 picaturi, conform celor spuse mai sus;
l ziua a IV-a – 10, 11 si 12 picaturi;
l ziua a V-a – 13, 14 si 15 picaturi;
l ziua a VI-a – 15, 14 si 13 picaturi (cantitatea incepe sa scada);
l ziua a VII-a – 12, 11 si 10 picaturi;
l ziua a VIII-a – 9, 8 si 7 picaturi;
l ziua a IX-a – 6, 5 si 4 picaturi;
l ziua a X-a – 3, 2 si 1 picatura;
l ziua a XI-a – dimineata – 15 picaturi, la prinz – 25 si seara – 25 picaturi;
l ziua a XII-a – si in continuare, pina la terminarea preparatului – cite 25 picaturi de trei ori pe zi, in 50 ml lapte dulce nefiert, cu 10 minute inaintea meselor.
Rezultatele acestui tratament sint: normalizarea tensiunii arteriale, reglarea metabolismului, distrugerea tumorilor, topirea grasimii in exces, atenuarea durerilor produse de artrite, reumatism si ulcere, imbunatatirea vazului si auzului.
Schema trebuie sa se respecte cu strictete! Este exact reteta pastrata din vechime in Tibet si merita incercata

reteta miraculoasa pentru detoxifierea organismului
   Aceasta reteta a unui farmacist antic a fost gasita in 1972 intr-o manastire budista din Muntii Tibetului.

           MOD DE PREPARARE:
           Intr-un borcan de sticla se pun 350 grame de usturoi zdrobit peste care se toarna 220-250 de grame alcool de 95-96°, rom sau tarie. Borcanul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile. In cea de-a 11-a zi se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina sau cu tifon. Lichidul obtinut se toarna in acelasi borcan si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada remediul este gata pentru tratament (picaturile se pot lua cu putin lapte sau apa inainte de a incepe sa mancam), dupa cum urmeaza:

                                          NUMAR DE PICATURI

                            ZIUA          MIC-DEJUN    PRANZ      CINA
                               1                     1                 2              3
                               2                     4                 5              6
                               3                     7                 8              9
                               4                    10               11            12
                               5                    13               14            15
                               6                    16               17            18
                               7                    12               11            10
                               8                     9                 8              7
                               9                     6                 5              4
                              10                    3                 2              1
                              11                   15               25             25
                              12                   25               25             25

           Se va continua cu cate 25 de picaturi, de 3 ori pe zi, pana la terminarea intregii cantitati.

           TERAPIA NU SE POATE REPETA DECAT ODATA LA 5 ANI !!!

           Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi si pietre, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice.
Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta (lipsa poftei de mancare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul.
          Vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotenta. Are efect benefic asupra intregului organism.
          ATENTIE: Alcoolul nu trebuie sa contina alte substante (clorura de benzalconiu sau metanol).

detoxifierea organismului
Medicii susţin că multe probleme de sănătate (de exemplu, migrenele, psoriazisul) ar putea fi prevenite prin simpla eliminare a toxinelor din organism la intervale regulate de timp (o dată la două sau la patru luni). „Zilnic, suntem asaltaţi de patru tipuri de toxine: cu origine fizică (radiaţiile, câmpurile electromagnetice), cu origine chimică (medicamentele, cosmeticele), cu origine biologică (alimentele falsificate) şi cu origine psihologică (stresul)", explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
În mod natural, organismul ar trebui să elimine aceste toxine prin intermediul colonului (intestinul gros), rinichilor, plămânilor şi al pielii. Însă, din cauza unui stil de viaţă dezechilibrat, aceste organe nu mai reuşesc să-şi ducă la îndeplinire sarcinile. De altfel, există o serie de semne care arată incapacitatea organismului de a elimina singur reziduurile. Printre  ele se numără stările de balonare, constipaţia, digestia dificilă, problemele respiratorii şi cutanate. Prin urmare, detoxifierea organismului trebuie stimulată.
Colonul trebuie curăţat primul
Pentru a realiza corect detoxifierea, se recomandă ca procesul de eliminare a toxinelor să înceapă prin curăţarea colonului. În acest sens, alimentaţia trebuie să constea îndeosebi în cereale, în fructe şi în legume, deoarece conţin fibre alimentare ce stimulează tranzitul intestinal.
O astfel de alimentaţie are şi rolul de a tonifia muşchii intestinali (conţinutul intestinului provoacă atrofierea muşchilor) şi de a reda mucoasei capacitatea de fermentare şi de asimilare a substanţelor nutritive. Aceasta deoarece, în timp, medicamentele, alimentele nesănătoase şi stresul distrug microflora intestinală. Prin urmare, metabolismul se dereglează şi apare disbacterioza (dereglarea echilibrului florei intestinale). Un remediu eficient împotriva disbacteriozei este usturoiul (o sursă esenţială de bacterii „bune"). În acest sens, timp de două săpămâni, se vor administra câte doi câţei de usturoi cu o oră înainte de micul dejun şi cu două ore înainte de cină. Potrivit medicilor, un indiciu al „tratării" disbacteriozei este dispariţia senzaţiei de balonare de după masă.
Fibrele, de ajutor ficatului
Detoxifierea ficatului completează procesul de eliminare a toxinelor din corp. „Toxinele din colon trec prin peretele intestinal şi ajung în sânge. Iar ficatul trebuie să cureţe acest sânge. Însă un exces de toxine în sânge nu face decât să sporească oboseala ficatului şi, astfel, acesta nu mai reuşeşte să facă faţă solicitărilor. Prin urmare, sângele nepurificat ajunge în circulaţia generală", explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. De aceea, cel mai bine este ca detoxifierea ficatului să-i urmeze celei de la nivelul colonului.
Cel mai bun aliat al ficatului în procesul de detoxifiere îl reprezintă fibrele alimentare care se găsesc din belşug în fasole albă uscată, prune uscate, pâine integrală şi de secară, alune de pădure, grâu şi germeni de grâu, migdale, nuci, mazăre şi în stafide. Medicii recomandă ca detoxifierea ficatului să coincidă cu posturile, deoarece în timpul curăţării sunt interzise carnea şi laptele.
Prin purificarea rinichilor, în 14 zile
Rinchii reprezintă a trei cale importantă de detoxifiere, deoarece, în 24 de ore, aceştia au capacitatea de a filtra circa 150 de litri de sânge. Pentru curăţarea rinichilor se recomandă minimum doi litri de apă pe zi şi diuretice naturale, precum fructe, legume şi diferite plante (mătase de porumb, urzică, iarba neagră etc.). 
În unele cazuri, doar cu indicaţie medicală
Curăţarea organismului prin cure de detoxifiere se face doar cu recomandare medicală în cazul femeilor gravide, persoanelor cu maladii cronice (de exemplu, diabet zaharat, ulcer gastric, astm etc.) şi al celor cu boli oncologice şi infecţioase (de exemplu, hepatita, tuberculoza).
sursa :adevarul .ro

Nucile si ultima descoperire
  Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor
si previn bolile de inima.
Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia
atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de cercetatorii
americani de la Barcelona ´s Hospital Clinico, aparut in publicatia "
American College of Cardiology ".
Specialistii citati de BBC News va sfatuiesc sa consumati nuci, mai ales
dupa o masa bogata in grasimi, pentru a atenua efectele negative pe care
acestea din urma le au asupra organismului.
  Nucile, mai sanatoase decat uleiul de masline
Cercetarea a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei cu
un nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel
ridicat. Participantii la studiu au primit doua portii de salam, bogat in
grasimi si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana.
La una dintre portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de
masline, iar la cealalta, miezul a opt nuci. Testele au aratat ca atat
uleiul de masline, cat si nucile au ajutat la reducerea inflamatiilor din
artere care apar brusc dupa o masa bogata in grasimi saturate si care, in
timp, favorizeaza intarirea arterelor si creste riscul unor boli de inima si
al atacului vascular cerebral.
Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de masline, nucile au mai ajutat
si la mentinerea elasticitatii si flexibilitatii arterelor, indiferent de
nivelul colesterolului.
  Trateaza tulburarile de ritm cardiac
Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa linoleic din nuci poate fi
benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac.
Ei i-au avertizat pe participantii la studiu ca pot manca absolut tot ceea
ce doresc, cu conditia sa consume si nuci.
"Acest lucru demonstreaza ca grasimile protectoare din nuci inlatura
efectele grasimilor saturate din dieta, pe cand o grasime neutra, precum
uleiul de masline, nu are un rol atat de important", afirma Robert Vogel,
profesor la  University of Maryland , Baltimore. Pentru ca sunt elastice,
arterele se pot intinde atunci cand fluxul sanguin se imbunatateste.
Consumul de grasimi intrerupe producerea de oxid nitric de catre
"captuseala" arterelor, necesar pentru mentinerea flexibila a vaselor de
sange. Nucile mai contin antioxidanti si arginina, un aminoacid folosit de
organism pentru a produce oxidul nitric.
Pentru vegetarieni
Combinati nucile cu legume si paine
Nucile si alunele pot inlocui majoritatea nutrientilor animali in cazul
persoanelor vegetariene.
Printre nutrienti se numara cele mai multe vitamine B, fosfor, fier, cupru,
potasiu si proteine.
Ca mai toate proteinele din surse vegetale, cele din nuci si alune sunt
inferioare calitativ celor animale.
Cu toate acestea, in combinatie cu paine, cereale si leguminoase (mai ales
soia si linte) se poate obtine gama intreaga si echilibrata de aminoacizi
esentiali.

Mugurii de brad- întrebuintari

Mugurii de brad se pot prepara ca sirop, tinctura sau ceai, toate acestea au proprietati curative. Mugurii de brad se culeg la munte, în luna iunie în functie de altitudine, este de preferat ca acesti muguri de brad sa fie verzi.
Infuzia din muguri de brad este buna pentru bolile de plamâni.
Persoanelor anemice le este recomandat siropul de brad. Siropul din muguri de brad se poate prepara atât la cald cât si la rece. Siropul de muguri de brad se prepara dintr-un kilogram de muguri care se fierb în doi litri de apa la foc domol, într-un vas acoperit, pentru, pentru 15-20 de minute. Dupa ce se raceste , se filtreaza, iar la fiecare litru de decoct se adauga câte doua kilograme de zahar. Se mai odata în clocot, dupa care se pune în sticle.Persoanelor anemice li-se recomanda sa ia câte 2-3 lingurite de sirop înainte de masa, timp de doua saptamâni. Siropul diluat cu apa scade febra, iar nediluat se floseste în tratamentul tusei.
Spre deosebire de siropul preparat la cald, cel la rece are avantajul pastrarii vitaminei C. Acesta se prepara astfel: într-un borcan mare se pune un strat de muguri de brad si unul de zahar, taseaz-i bine , apoi închide borcanul si pune-l într-o camera întunecata si racoroasa. Cu timpul zaharul se va dizolva si se va transforma în sirop.
Durerile articulare sau de reumatism pot fi calmate cu ajutorul compreselor de brad. Se oparesc mugurii de brad cu apa fierbinte, dupa care se înfasoara într-un tifon si se aplica pe locul dureros.
Tinctura de brad se prepara astfel : se pun 15 linguri de muguri tocati marunt într-un borcan, apoi se aduga doua linguri de rasina de brad si 150 ml de alcool alimentar. Se lasa la macerat 10 zile, dupa care se filtreaza continutul. Aceasta tinctura este utila pentru cicatrizarea ranilor.

Spanacul si Loboda
Spanacul contine fier, vitaminele A, E, B1, B2, B6, C SI K. Este recomandat în anemii sau dupa pierderi abundente de sânge. Acesta este si un bun mijloc de purificare a sistemului digestiv. Spanacul se consuma putin oparit pentru as mentine toate calitatile sau crud în salate.
Loboda este bogata în vitamine si saruri minerale si foarte saraca în calorii, astfel cei care tin dieta pot consuma cu încredere aceasta verdeata fara mustrari de constiinta. Mai este recomandata si în afectiunile

 
BETI APA PE STOMACUL GOL
In Japonia zilelor noastre, este foarte popular obiceiul de a bea apa
imediat dupa trezire, in fiecare dimineata.
Mai mult, testele cercetatorilor au demonstrat valoarea acestui obicei.
Pentru cei in varsta si pentru bolile grave ca si pentru bolile moderne,
tratamentul cu apa a fost considerat de succes de catre o societate medicala
japoneza, ca tratament sigur 100% pentru urmatoarele boli:
> Dureri de cap, dureri ale corpului, sistemul circulator, artrita, batai
puternice ale inimii, epilepsie, grasimi in exces, astm bronsic,
tuberculoza, meningita, boli de ficat si urina, voma, gastrita, diaree,
hemoroizi, diabet, constipatie, toate bolile de ochi, cancer la organele
genitale si dereglari menstruale, boli ale urechilor, nasului si gatului. 
METODA DE TRATAMENT
1. Dimineata, imediat dupa trezire, inainte de a va spala pe dinti, beti 4x
160 ml apa ( aproximativ o jumatate de litru in total)         
2. Spalati-va pe dinti dar nu mancati si nu beti nimic 45 minute.
3. Dupa 45 minute puteti bea si manca normal.                 
4. Dupa 15 minute de la micul dejun, pranz sau cina nu mancati si nu beti
nimic timp de 2 ore.                                  
5. Cei care sunt batrani sau bolnavi si nu pot bea 4 pahare cu apa dimineata
pe stomacul gol, pot incepe prin a bea apa mai putina si sa creasca gradual
pana la 4 pahare.                       
6. Metoda de mai sus va vindeca bolile si toata lumea se poate bucura de o
viata sanatoasa.                                   
  Urmatoarea lista da numarul de zile de tratament necesar pentru vindecarea/
controlul/ reducerea principalelor boli:
1. Presiune ridicata a sangelui - 30 zile                     
2. Gastrita - 10 zile                                          
3. Diabet - 30 zile                                           
4. Constipatie - 10 zile                                       
5. Cancer - 180 zile                                           
6. Tuberculoza - 90 zile                                        
7. Pacientii cu artrita ar trebui sa urmeze tratamentul de mai sus doar 3
zile, in prima saptamana si, incepand din a doua saptamana, zilnic.  
Aceasta metoda de tratament nu are efecte adverse; oricum, la inceputul
tratamentului s-ar putea sa fie necesar sa urinati mai des ca de obicei.
Este si mai bine daca continuati acest tratament ca pe o activitate de
rutina in viata voastra.
Beti apa si ramaneti sanatosi si activi.
     
Nu beti apa la masa.
Celor carora le place sa bea apa rece, la masa, le sunt adresate aceste
randuri: Apa rece va solidifica mancarurile uleioase pe care tocmai le-ati consumat.
Va va incetini digestia. Odata ce acest "noroi" reactioneaza cu acidul din
stomac, va fi absorbit mai repede decat hrana solida. Va depune un strat pe
intestine.                                 
Foarte curand, acesta se va transforma in grasime si reziduuri si va duce la
cancer.                                                    
Este cel mai indicat sa beti supa fierbinte sau apa calda dupa masa.

O nota importanta despre atacurile de inima: ar trebui sa se stie ca nu
fiecare simptom de atac de inima va fi durerea in mana stanga.
Fiti atenti la durerile intense in maxilar.                   
S-ar putea sa nu ai prima data durere in piept, in timpul unui atac de
inima.                                    
Greata si transpiratul intens sunt si ele simptome obisnuite.
60% din persoanele care au atac de inima in timp ce dorm, nu se mai trezesc.
Durerea in maxilar va poate trezi dintr-un somn adanc. Fiti cu grija si
atenti.
Un cardiolog spune ca, daca fiecare din cei care primesc acest mail, il
trimite la toti cunoscutii sai, putem fi siguri ca vom salva cel putin o
viata.

Cum bem apa
Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei,nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam obiceiul lor la masa. 
Pentru cei carora le place sa bea apa rece,acest articol li se adreseaza direct.Este frumos sa bei un pahar cu apa rece dupa masa,dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia.Cand aceasta reactioneaza cu acidul,se va rupe si va fi absorbita de intestine mai repede decat mancarea solida. Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si pote duce la cancer.Este mai indicat sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare.
Timpul corect pentru a bea apa:
Timpul corect pentru a bea apa va imbunatati eficacitatea ei pentru corpul uman.
Doua pahare de apa imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.
Un pahar de apa - 30 de minute inainte de o masa. Ajuta digestia.
Un pahar de apa inainte de a face baie. Ajuta la scaderea tensiunii sanguine.
Un pahar de apa inainte de culcare. Ajuta la evitarea unui atac cerebral sau de cord.

Vin vremuri... ”NEGRE” pentru sănătatea noastră a tuturor ! Merită însă să... profităm din plin de ele !?!
A sosit în sfârsit vara, si odată cu ea au început să apară fructele si legumele de culoare... NEAGRĂ (practic ceva intermediar între indigoul spre negru si visiniul cel mai închis) !
De ce vreau să vă atrag extrem de serios asupra acestei minunătii de culoare, o veritabilă binecuvântare a lui Dumnezeu ? Deoarece aceste fructe si legume de culoare NEAGRĂ contin... un colorant polifenolic numit RESVERATROL, adică de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut !!!
Când am folosit în limbaj medical cuvântul ”anti-oxidant” primul lucru la care trebuie să vă gânditi este ”anti-cancer” (atât preventie, cât si terapie naturală), anti-îmbătrânire si status antiinflamator ; dar nu numai atât !
Să nu cumva să uitati că a II-a cauză de deces la nivel European este reprezentată de CANCER ; însă în România, începând cu 1997 principala cauză de deces este reprezentată de cancer si apoi de bolile cardio-vasculare!
Dar oare această minune a cerului (Resveratrolul) să stie să facă doar atât ? Nici pe departe ! Hai să vedem împreună :
- Întâi de toate se găseşte în general în fructele de culoare indigo-visiniu spre negru (dar nu numai) : dude NEGRE, cirese NEGRE, struguri NEGRI, sâmburii de struguri NEGRI (dar si albi), mure NEGRE, corcoduse NEGRE, coacăze NEGRE, prunele închise la culoare, AFINE, varza rosie, ceapa rosie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea NEAGRĂ, fasolea NEAGRĂ, dar şi din varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi fiartă), fragi, alune. Ultimele 3 sunt varietătile de legume si fructe care nu prezintă culoarea NEAGRĂ, dar contin totusi Resveratrol într-o cantitate mică !
- Resveratrol există într-o cantitate de 50-100 mg / g pieliţă de strugure, mai mult decât dublul oricărei alte surse identificate
- Are un efect de distrugere tumorală directă, acţionând împotriva oricărui tip de localizare tumorală, dar mai ales asupra celor hormono-dependente (sân, uter, ovar, testicul, prostată, ficat, stomac) si a melanomului malign (cea mai periculoasă localizare canceroasă a pielii si una dintre primele 3 localizări tumorale ca agresivitate)
- Blochează formarea de vase de sânge în jurul tumorii, dar şi metastazarea celulelor maligne. Acest lucru mai stie să-l facă genisteina si daidzaina din SOIA (altă minune de plantă), acidul alfa-linolenic (omega 3) din uleiul de in si sulforafanul din crucifere (varză, broccoli, conopidă)
- Conferă o protecţie deosebită materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutaţii
- Este SINGURUL anti-oxidant care actionează direct pe gena Matusalemică (sau ”gena longevitătii”) având capacitatea de a crette durata si calitatea vietii
- Are si efect de potentator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele si vitaminele întâlnite în cale, amplificând efectele acestora de zeci-sute de ori !!!
- Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C şi E la un loc
- Este de 10-20 de ori mai puternic decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a LDL-colesterolului
¯ nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor
- Este un vasodilatator arterial
- Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic
- Încă din 1985 se ştie că are capacitatea de a inhiba agregarea plachetară indusă de trombină şi ADP (Kimura) => efect anti-trombotic
- Are efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai !), antialergice (inhibând eliberarea Histaminei), antibacteriene şi antiinflamatoare
- ­ elasticitatea articulaţiilor, stimulând sinteza fibrelor de colagen atât la nivel articular, cât si în piele (astfel având şi un rol cosmetic). Preîntâmpină ridarea şi îmbătrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea şi tinereţea
- Are efect protectiv faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii
- Există studii încurajatoare referitoare la potenţialul terapeutic al său în ceea ce priveşte şi alte boli neuro-degenerative
- ­ toleranta la efort, performantele fizice si psihice
- ­ durata de viaţă şi potenţialul reproductiv la animalele de experienţă pe care a fost testat (cu 15-30%)
Capac la toate, se mai comportă şi ca un hormon fito-estrogen, adică :
a) Reprezintă cel mai puternic fixator de Calciu în / din oase (alături de exerciţiul fizic), prevenind si combătând eficient osteoporoza
b) Conferă protecţie vasculară majoră, chiar şi la bărbaţi
c) Combate tulburările de climacteriu
d) Ajută la regularizarea ciclului menstrual şi se opune oricăror manifestări dismenoreice
e) Chiar în exces, conferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin şi nu induce cancer
f) Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului + măresc durata de viată a acestora + se opun apoptozei (mortii) acestora !
g) Creste eliminarea renală a acidului uric, prevenind acumularea sa si riscul de a dezvolta gută sau litiază urică
h) (Fito-) estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice (hepatice) cu rol în detoxifierea organismului, dar nu numai : creşte sinteza antioxidanţilor endogeni, a substanţelor necesare corpului etc.
Alte surse de fitoestrogeni : spirulina, soia, frunzele de păpădie si de pătrunjel, salata (lăptuca), granulele de polen, seminţele de mărar, grape-fruit-ul roşu
Am afirmat mai sus că Resveratrolul se comportă si ca un hormon fito-estrogen, dar NU prezintă nici unul dintre efectele nu întotdeauna de dorit, sau ”adverse” ale estrogenului natural (adică cel produs de organism) :
a) Risc de cancer de sân, endometru (uter) si de prostată, hormonul estrogen (dar NU si cel fito-estrogen !) fiind si hormon de crestere
b) Cresterea sânilor la ambele sexe, indiferent de vârstă, hormonul estrogen (dar NU si cel fito-estrogen !) fiind si hormon de crestere
c) Edeme ale membrelor inferioare prin retentia hidro-salină consecutivă
d) ­ coagulabilitătii sângelui cu risc trombo-embolic
e) ­ riscul de a dezvolta forme de hipertensiune arterială extrem de rezistente la tratament
f) ¯ fertilitătii masculine si a potentei
Nu as dori să închei acest mesaj fără a le aduce la cunostintă tuturor prietenilor mei, cărora le dedic acest articol, cea mai mare minune a naturii create de Dumnezeu (după părerea mea !), o bogătie de anti-oxidanti într-un singur produs : sucul de varză rosie.
Gustul acestuia va putea fi „dres”, la cei care nu-l prea suportă, adăugând peste el suc de morcov, iar datorită faptului că poate contine fibre celulozice dure va fi strecurat prin tifon ”în 4” (cvadruplu).
Reţineţi câteva aspecte esenţiale despre varza roşie :
- conţine resveratrol = cel mai puternic factor natural anti-cancerigen cunoscut, potenţator de efect pentru toate celelalte minerale şi vitamine + distrugător al vaselor care alimentează tumora + blochează metastazarea celulelor maligne ;
- conţine sulforafan = substanţă care distruge vasele care alimentează tumora ;
- conţine indol-3-carbinol = substanţă care dă distrugere tumorală directă ;
- conţine vitamina B 17 = produce distrugere tumorală directă
- reprezintă o sursă majoră de vitamina C. Având în vedere termolabilitatea acestei vitamine şi faptul că ea se oxidează repede la aer, sucul de varză roşie va fi consumat imediat după ce a fost preparat
- este cea mai bogată sursă cunoscută de luteină şi zeaxantină, 2 antioxidanţi fundamentali şi extrem de potenţi, cu specificitate pentru macula lutea, dar nu numai. Cercetările privind degenerarea maculei la vârste înaintate au dovedit rolul protector important al luteinei (6 mg/zi de luteină administrată timp de 6 luni, scade incidenţa degenerării maculei cu 43%). Efectul luteinei este amplificat de licopen, colorantul roşu din legume (tomate) şi cea mai mare parte a fructelor. Luteina previne degenerescenţa maculară la persoanele diabetice.
...şi dacă ar fi numai aceste efecte ar fi mai mult decât suficient pentru sucul de varză roşie, dar nu sunt nici pe departe singurele efecte !
ATENTIE !!!- Persoanele care NU au cancer consuma TOATE alimentele mentionate mai sus de culoare NEAGRĂ pentru a beneficia de cât mai mult Resveratrol
- Însă persoanele care au în acest moment cancer le sfătuiesc să se abtină de la folosirea strugurilor negri (cresc nepermis de mult glicemia si pot ¯ drastic imunitatea acelor persoane) si a oricăror alimente NEGRE dar acre (coacăze) sau insuficient coapte, deoarece acestea induc aciditate în organism, factor major stimulator al dezvoltării tumorale. Retineti aceste precautii esentiale !!! Acestora din urmă le recomand sucul de varză rosie, dudele, ciresele, corcodusele NEGRE, afinele...

de ce nu e buna sarea iodata ...

S-au implinit deja opt ani de la celebra directiva a Guvernului Nastase – in 2002 – privind introducerea sarii de bucatarie iodate. 
          Legea nr. 568/2002 obliga producerea si comercializarea numai a sarii iodate pe teritoriul Romaniei. Guvernul iodeaza obligatoriu 20 de miloane de oameni, insa doar aproximativ 8000 de oameni au nevoie de supliment de iod.    
          “Dupa 4 ani de functionare a nefastei H.G. 568/2002 numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, iar numarul hipertiroidiilor a crescut de la 3127 la 6387?, declara profesorul dr. Pavel Chirila. Toate produsele alimentare procesate din Romania contin sare iodata: painea, paterurile, produsele de patiserie, mezelurile etc. - astfel ca aportul de iod in alimentatia noastra este unul mult mai mare decat ne imaginam. Administrarea indelungata a iodului se poate asocia cu inhibarea continua a sintezei hormonale si cu aparitia gusii, cu sau fara hipotiroidie; administrarea iodului la gravide poate produce gusa sau hipotiroidie la fetusi.
           Iodul din sare este instabil in mod natural asa ca se stabilizeaza prin iodura de potasiu si prin… iradiere.  Pentru ca sarea fina iodata sa nu se aglomereze la umiditate se pun antiaglomeranti ca E535 si E536. Acestia sunt cianhidre (ferocianuri) care la temperaturi de 80-90 de grade Celsius se descompun. Este vorba, ca sa fim intelesi, de temperatura unei ciorbe sau a unei tocanite cand sunt pe foc la gatit.  Impreuna cu potasiul eliberat se transforma in cianhidra de potasiu, sau altfel spus… cianura. Un component extrem de toxic, o otrava.
           Aceste E535 si  E536, care sunt interzise in alte tari (ex. Anglia) duc la consecinte dramatice prin introducerea in sarea de bucatarie: cresterea incidentei bolilor cardiace ischemice, accelerarea proceselor de ateroscleroza, toxicitatea indusa de ferocianura de sodiu sau potasiu. Consideram ca nu este normal ca Guverul Romaniei sa oblige prin lege cetatenii sa manance ce vrea Guvernul. Este o incalcare a dreptului la autonomia persoanei, a drepturilor omului.


ADN-ul este influentat de cuvinte!
Cele mai recente cercetari rusesti explica fenomene ca intuitie, clarviziune, vindecari miraculoase spontane, autovindecari, influenta mentalului asupra climei, etc.
Grazyna Fosar si Franz Bludorf arata ca ADN-ul poate fi influentat si re-programat prin cuvinte si anumite frecvente. Aceste descoperiri deschid calea unui nou tip de medicina in care ADN-ul poate fi re-programat folosind cuvintele si anumite frecvente, deci fara a-l sectiona si inlocui anumite gene. Chirurgia genetica are un concurent redutabil!
Doar 10 % din ADN-ul uman este folosit pentru a fabrica proteine. Doar aceasta mica parte face obiectul cercetarilor occidentale deja cunoscute si popularizate. Restul de 90 % este considerat "material de balast", adica fara importanta. Cu toate acestea, cercetatorii rusi, convinsi ca natura nu este deloc risipitoare, s-au alaturat unor lingvisti si geneticieni hotarati sa descopere adevaratul rol al celei mai mari parti din adenomul uman. Rezultatele si concluziile acestor cercetari sunt revolutionare!
Cuvintele care vindeca
Conform acestora, ADN-ul uman nu este doar responsabil pentru construirea corpului nostru, dar serveste si ca depozit de informatii si cale de comunicare. Adica un fel de Internet. Lingvistii rusi au descoperit ca intregul cod genetic, indeosebi partea de 90 % declarata inutila de occidentali, respecta aceleasi reguli folosite in toate limbile umane.
Astfel, ei au comparat regulile sintactice (modul in care cuvintele formeaza fraze si propozitii), semantice (studiul intelesurilor intr-un anumit limbaj) si cele gramaticale de baza. Astfel, au descoperit ca moleculele alcaline din ADN respecta regulile gramaticale obisnuite folosite in toate limbajele umane. Cu alte cuvinte, limbajele umane nu au aparut "la intamplare", ci sunt rezultatul ADN-ului.
Biofizicianul si biologul rus Piotr Gariaev si colegii sai au explorat si comportamentul vibrational al ADN-ului, adica efectul anumitor frecvente asupra acestuia. Concluzia este stupefianta: cromozomii vii functioneaza exact ca si computere holografice/solitonice folosind radiatie laser generata endogen chiar in interiorul ADN-ului!
Cu alte cuvinte, ei au reusit sa moduleze anumite modele vibratorii pe o raza laser cu care au influentat ADN-ul si informatia genetica. Si din moment ce structura ADN-ului este aceeasi cu cea a limbajului uman, se pot folosi cuvinte si propozitii in mod direct pentru a influenta ADN-ul, nefiind nevoie de nici o decodificare.
Acest lucru s-a demonstrat experimental! ADN-ul viu (din tesuturi, nu "in vitro") reactioneaza prompt la raze laser modulate prin cuvinte si propozitii, dar chiar si la unde radio, daca se folosesc frecventele corespunzatoare. In acest fel se explica stiintific de ce afirmatiile, antrenamentul autogen, hipnoza si gandirea pozitiva pot avea efecte atat de puternice asupra omului.
Este deci normal si natural ca ADN-ul sa reactioneze la limbaj. In timp ce cercetatorii occidentali extrag "chirurgical" anumite gene din lantul ADN si le introduc in alta parte pentru a face experimentari, rusii au lucrat entuziasti la dispozitive care le permit sa influenteze metabolismul celular prin frecvente radio si luminoase corespunzatoare si astfel sa repare anumite defecte genetice.
Grupul de cercetatori al lui Gariaev a reusit sa demonstreze ca, folosind aceasta metoda, pot fi reparati cromozomii afectati de razele X. Mai mult, ei au "capturat" modele informationale dintr-un ADN si le-au transmis altuia, in acest fel re-programand celulele pentru un alt genom. Astfel, au transformat embrioni de broasca in embrioni de salamandra, doar prin transmiterea modelului informational corespunzator!
In acest fel, intreaga informatie a fost transmisa fara nici un efect secundar de tipul celor intalnite in practicile occidentale. Aceasta reprezinta una dintre cele mai mari revolutii in stiinta medicala, care va duce cu siguranta la transformari uluitoare ! Rezultatele spectaculoase au fost obtinute doar prin folosirea vibratiilor si a limbajului in locul tehnicilor oarecum "barbare" de chirurgie moleculara. Aceste experimente arata imensul potential al geneticii vibrationale care are evident o mai mare influenta in formarea organismelor fata de procesele biochimice ale secventelor alcaline din ADN (partea de doar 10 % din total).
Invatatorii spirituali si esoterici cunosteau de mii de ani faptul ca acest corp uman este programabil prin limbaj, cuvinte si prin gand. Acum s-a demonstrat si explicat stiintific acest lucru. Desigur, frecventa folosita trebuie sa fie cea corespunzatoare. Si de aceea nu oricine are succes totdeauna sau nu obtine rezultate de aceeasi anvergura. Omul trebuie sa "lucreze" asupra proceselor interioare si sa obtina o anumita maturitate spirituala pentru a putea stabili o comunicare directa si constienta cu ADN-ul. Cercetatorii rusi lucreaza la un dispozitiv care va asigura succesul cu conditia folosirii frecventei corecte.
Fiecare face propria revolutie interioara. Insa un om cu o constiinta spirituala inalta nu are nevoie de nici un fel de dispozitiv ! El nu depinde de vreun aparat pentru a-si reprograma ADN-ul. Fiecare dintre noi putem sa realizam acestea, iar stiinta confirma !
Cercetatorii rusi au descoperit ca ADN-ul uman creeaza tipare morfologice in vid, si produce asa-numitele "gauri de vierme" magnetice. Acestea sunt echivalentele microscopice ale celebrelor "poduri" Einstein-Rosen care se gasesc in apropierea gaurilor negre cosmice si care fac legatura intre doua puncte foarte indepartate, un fel de scurtatura. Acestea sunt ca niste tunele avand capetele in diverse zone din cosmos prin care informatia poate fi transmisa in afara legilor spatiului si timpului.
ADN-ul atrage astfel de informatii din macrocosmos si le transmite constiintei noastre. Este ca un rezonator multiplu, ca un aparat de radio capabil sa receptioneze mai multe posturi diferite, in functie de frecventa pe care acestea emit.
Acest proces de hipercomunicare este extrem de eficient intr-o stare de relaxare profunda. Stresul, grijile sau un mental hiperactiv obstructioneaza acest proces Si informatiile primite sunt distorsionate si inutile. Natura foloseste acest fel de hipercomunicatie de milioane de ani.
Omul modern cunoaste doar o mica parte sub numele de intuitie. Un exemplu din natura: in cadrul unui musuroi de furnici, daca regina este separata spatial de colonie, furnicile continua sa construiasca musuroiul conform planului initial. Daca insa regina este omorata, intreaga activitate din colonie se opreste. Nici o furnica nu stie ce sa mai faca. Se pare ca regina transmite furnicilor ce si cum sa faca, prin intermediul constiintei de grup, iar furnicile o asculta orbeste, ca si cum nu ar avea constiinta proprie.
Omul experimenteaza acest fel de hipercomunicare atunci cand are o intuitie sau o inspiratie. Timp de mai multe zeci de luni, un barbat de 42 de ani visa noaptea ca este conectat la un sistem de informatii de tip CD-ROM. In acest mod, cunostinte verificabile, din domenii foarte diverse, i-au fost transmise, iar el le verifica dimineata. O adevarata cascada de informatii - ca o enciclopedie ! Marea majoritate a lor erau din afara sferei sale personale de cunoastere si atingeau detalii tehnice despre care el nu stia nimic.
Efectul de ADN fantoma
Acest fel de hipercomunicare genereaza efecte spectaculoase, atat in ADN, cat si in fiinta umana. Cercetatorii rusi au iradiat o mostra de ADN cu lumina laser, iar pe ecranul aparatului a aparut modelul de unda care era de asteptat. Atunci cand ei au scos mostra de ADN, forma de unda nu a disparut, ci a continuat sa existe ! Mai multe experimente de acest fel au aratat ca forma de unda este totusi generata de mostra indepartata, al carei camp energetic ramane. Acest efect a fost numit efectul "ADN fantoma".
"Gauri de vierme" microscopice
Se afirma ca energia din afara spatiului si timpului obisnuit continua sa "curga" prin "gaurile de vierme" activate, chiar si dupa ce ADN-ul este indepartat din experiment. Efectul secundar observat este acela ca si in jurul fiintelor umane capabile de hipercomunicare s-au detectat astfel de campuri electromagnetice inexplicabile.
Dispozitive electronice ca CD playere sau similare pot sa inceteze sa functioneze timp de cateva ore. Pe masura ce campul electromagnetic incepe sa dispara, aceste dispozitive revin la o functionare normala. Multi vinedecatori si terapeuti cunosc aceste efecte de mult timp. Cu cat atmosfera este mai incarcata iar energia este mai mare, cu atat sansele ca aparatul de inregistrat sa se opreasca devin mai mari. Iar butonarea aparatului nu-l va repune in functiune decat dupa cateva ore, timp in care energia a disparut.
In cartea lor "Vernetzte Intelligenz" (Inteligenta Conectata), Grazyna Gosar si Franz Bludorf explica aceste fenomene foarte clar si precis. Ei citeaza surse care afirma ca in trecut, umanitatea era conectata foarte strans, la fel ca si celelalte forme de viata, la constiinta de grup si actiona ca un grup. Insa, pentru a experimenta si modul individual de constiinta, oamenii au trebuit sa uite de hipercomunicare, aproape in totalitate.
Constiinta de grup superioara
In acest moment, la nivel de umanitate, constiinta individuala este relativ stabila, si se poate creea o noua forma de constiinta de grup, cu adevarat superioara, in care putem sa avem acces la intreaga informatie prin intermediul rezonatorului biologic prezent in fiecare celula din corpul nostru - ADN-ul - fara sa fim fortati sau manipulati de la distanta in ceea ce priveste informatia in sine. Ca si in Internet, ADN-ul nostru poate sa transmita propriile informatii in aceasta vasta retea care este VIATA, poate sa primeasca informatii din aceasta retea si poate chiar sa stabileasca contacte directe cu alti participanti din retea.
Vindecarile miraculoase de la distanta, telepatia, clarviziunea, pot fi astfel explicate cu usurinta si in mod natural. De exemplu, unele animale de casa cunosc dinainte cand se vor intoarce acasa stapanii lor. Acest lucru poate fi interpretat prin prisma hipercomunicarii si a constiintei de grup. Orice constiinta colectiva nu poate fi folosita la nesfarsit fara o constiinta individuala. Altfel, ne-am intoarce la o stare primitiva in care instinctul de turma ar putea fi extrem de usor de manipulat.
Hipercomunicarea in acest moment inseamna ceva cu totul diferit: cercetatorii spun ca daca oamenii (care dispun de o constiinta individuala) isi vor regasi accesul la constiinta de grup, vor avea atunci puteri de creatie supraumane cu care vor putea sa modeleze intreaga viata de pe planeta. Cert este ca umanitatea se indreapta evident spre o astfel de constiinta de grup superioara. Se estimeaza ca 50 % din copiii care se nasc acum vor avea mari probleme la scoala. Ei sunt cunoscuti sub numele de "copii indigo" datorita aurei lor de aceasta culoare care indica o inalta constiinta si o puritate exemplara.
In acelasi timp, se nasc din ce in ce mai multi copii cu puteri de clarviziune (conform cartii "Copii indigo din China" de Paul Dong). Acesti copii ne invata pe noi, adultii, ce inseamna constiinta de grup superioara, prin exemplul personal. De exemplu, clima nu poate fi influentata de un singur om, de regula. Insa poate fi iunfluentata de o constiinta de grup - nimic nou pentru unele triburi care aduc ploaia prin dansurile lor. Vremea este puternic influentata de frecventele proprii de rezonanta ale Pamantului, asa-numitele frecvente Schumann. Dar acestea sunt exact aceleasi frecvente care sunt produse in creierul nostru, iar atunci cand mai multi oameni actioneaza in sincronicitate, la unison, se formeaza un efect similar luminii laser - acela de manifestare "in aceeasi faza".
Astfel se explica in termeni stiintifici cum se poate influenta vremea !
Cercetatorii constiintei de grup au formulat teoria "Civilizatiei de tip I". O umanitate care a trecut la stadiul constiintei de grup superioare nu ar avea nici probleme de mediu, si nici lipsa de energie. Pentru ca ar avea un control natural si firesc asupra tuturor energiilor si proceselor de pe intreaga planeta. Aceasta include si un control asupra eventualelor catastrofe ! Iar o "Civilizatie de tipul II" ar putea avea control asupra energiilor din intreaga ei galaxie.
Constiinta de grup superioara creeaza ordine
Si acum, o adevarata "bomba": atunci cand un numar foarte mare de oameni se concentreaza asupra unui acelasi scop (de exemplu un meci de fotbal, sarbatoarea Craciunului sau alte evenimente similare ca anvergura), s-a demonstrat experimental ca generatoarele de numere aleatoare incep sa ofere numere ordonate, in loc de numere aleatoare. Cu alte cuvinte, o constiinta de grup superioara (ordonata) creeaza ordine in intreg mediul !
Experimente din mediul universitar au demonstrat ca lumea fizica si lumea mentala sunt conectate si interdependente ! Pentru mai multe detalii asupra rezultatelor proiectului, vizitati http://noosphere.princeton.edu/fristwall2.html
ADN-ul este acum privit si ca un superconductor organic ce functioneaza la temperatura normala a corpului, spre deosebire de superconductoarele artificiale care necesita temperaturi foarte joase, intre -200 si -400 grade Celsius. Toate superconductoarele sunt capabile sa stocheze lumina, si deci, informatie. Si in acest mod se poate explica cum de ADN-ul poate stoca si transmite informatie atat de bine.
In ceea ce priveste asa-numitele "gauri de vierme" (wormhole), acestea sunt, in mod normal, foarte instabile si dispar in numai o fractiune de secunda. In anumite conditii, astfel de "gauri de vierme" se pot organiza de la sine formand zone de vid in care, de exemplu, gravitatea se poate transforma in electricitate. Astfel de zone de vid sunt ca niste mingii radiante de gaz ionizat care dispun de o energie imensa.
Stiinta oficiala cunoaste deja zone de pe aceasta planeta cu anomalie gravitationala (care contribuie la formarea unor astfel de sfere luminoase de vid). Pana acum devierea gravitationala era de sub 1 % din valoarea totala a campului. Recent, s-au descoperit alte zone care au o anomalie gravitationala de 3 - 4 %.
Unul din aceste locuri este Rocca di Papa, la sud de Roma (pentru localizarea exacta, consultati cartea "Vernetzte Intelligenz"). Acolo, diverse obiecte de felurite forme, de la sfere pana la autobuze (da, nu e greseala tipografica), se inalta spre cer.
Referinta: "Vernetzte Intelligenz" de Grazyna Fosar si Franz Bludorf, http://www.fosar-bludorf.com/

Cum pot fi prevenite si vindecate bolile infectioase grave fara a apela la vaccin?

Glicemia normala si vitamina C, conditii pentru o imunitate ridicata
sau despre cum ne putem apara de bolile infectioase

Din pacate, dupa cum spunea Sir Richard J. Roberts, laureat Nobel, stiinta medicala a zilelor noastre este puternic influentata de interesele marilor companii farmaceutice, într-atât încât studii esentiale pentru sanatatea omenirii sunt trecute sub tacere, iar altele facute la comanda sunt super-mediatizate. Având în vedere aceste lucruri, începând cu acest numar vom scoate la iveala câteva dintre marile descoperiri ale stiintei medicale a modernitatii, pe care ar fi bine daca fiecare dintre noi le-ar lua mai în serios.
Vom începe cu abordarea metodelor de vindecare care s-au experimentat în cazul uneia dintre cele mai grave boli infectioase: poliomielita. Aceste studii sunt relevante pentru tratarea bolilor infectioase îndeobste, în conditiile în care traim sub presiunea mediatica a psihozei gripei porcine.
Este greu sau imposibil de gasit în manualele facultatilor de medicina o alta metoda de prevenire si tratament a poliomielitei si a altor boli similare în afara vaccinului. Si, totusi, realitatea se pare ca arata altfel. Au existat tratamente eficiente, au fost aplicate pe oameni, s-au obtinut rezultate – dar tratamentele respective nu s-au facut cu substante sau formule patentabile, deci nu aduceau bani unei anumite industrii. Ca urmare, au fost trecute sub tacere.
În 2004, doctorul Juan Manuel Martinez Mendez a publicat un foarte interesant articol în publicatia Townsend Letter for Doctors and Patients. Asa cum precizeaza autorul, articolul este „un mic tribut catre marii oameni de stiinta aproape necunoscuti în scolile medicale de astazi. Ei merita recunoastere pentru modul în care au înteles cauzele reale ale bolilor acute si cronice, cât si pentru abordarea corecta pe care au avut-o în prevenirea si tratarea respectivelor boli”.
Întrebarea pe care si-a pus-o autorul este daca „poliomielita si bolile similare pot fi prevenite, tratate sau vindecate fara vaccinare. Mai multe studii de caz arata ca au fost folosite cu succes metode alternative de tratament si prevenire în timpul epidemiilor din anii ’50. În acea perioada, metodele alternative de prevenire si tratament a poliomielitei au fost neglijate în favoarea vaccinarii în masa. Este vorba de trei abordari: a) administrarea orala sau intramusculara / intravenoasa a vitaminei C; b) administrarea orala a unei solutii de clorura de magneziu si c) aplicarea unei diete ce limiteaza aportul de zahar”.
Rolul nutritiei în dobândirea si mentinerea sistemului imunitar a fost ignorat sau insuficient înteles, dar mai ales insuficient si incorect comunicat. De exemplu, nu s-a scris despre rolul glicemiei în imunitate, nici despre rolul vitaminei C în doze considerate mari, desi cercetarile pe animale arata ca aceste doze sunt necesare si au efecte deosebit de bune asupra organismului.
Regulile sunt simple si se pot observa la animale:
* glicemia normala constanta este unul dintre cei mai importanti factori pentru imunitatea si eficienta functionarii organismului;
* vitamina C în doze mari are efecte deosebite, actionând ca un antiviral.
Societatea Internationala de Medicina Ortomoleculara mentioneaza în articolul „Vitamina C ca antiviral: totul este doza”:
„Corpurile noastre nu pot produce vitamina C, desi majoritatea animalelor poseda înca mecanismele prin care produc cantitatile necesare de vitamina C. Dar de cât de multa vitamina C avem nevoie? Argumentele pot fi gasite daca ne uitam la câta vitamina C produc animalele în corpurile lor. Raspunsul este: multa vitamina C. Majoritatea animalelor produc o cantitate ce corespunde la un adult uman cu 5.000 – 10.000 de mg de vitamina C pe zi. Este putin probabil ca animalele sa fi ajuns sa produca atât de multa vitamina C daca nu ar fi avut nevoie de ea si daca nu ar fi folosit-o. Chiar si în celulele din multe tesuturi umane, concentratia de vitamina C este si de 25 de ori mai mare decât concentratia din sânge.
Nevoia de vitamina C a fiecarei persoane difera datorita deosebirilor genetice si biochimiei individuale. Mai mult, corpurile noastre trec prin nivele diferite de stres si consumam alimente diferite. De aceea, nivelul de vitamina C pentru un adult ce doreste sa-si mentina sanatatea variaza între 2.000 si 20.000 de mg pe zi. Linus Pauling lua personal 18.000 de mg de vitamina C pe zi (18 grame). A fost ridiculizat de nenumarate ori pentru asta, dar este interesant de observat ca d-rul Pauling avea doua premii Nobel mai mult decât criticii sai. A murit la vârsta de 93 de ani. Dr. Abram Hoffer, coleg cu dr. Pauling, lua si el megadoze de vitamina C si a recomandat cu succes dozele mari de vitamina C catre mii de pacienti, în cei 55 de ani de practica medicala. Dr. Hoffer a murit la vârsta de 91 de ani”.
Dar sa ne întoarcem la articolul doctorului Juan Manuel Martinez Mendez:
„Întâi a fost contributia de exceptie a d-rului Benjamin Sandler, un nutritionist care a observat ca iepurii nu se îmbolnavesc de poliomielita: «Autoritatile au observat ca în mod normal iepurii sunt rezistenti la virusii poliomielitei. Dr. Sandler a mai observat ca studiile arata ca nivelul glicemiei iepurilor nu scade niciodata sub 100 mg» (1)i. Dar declansarea unei hipoglicemii în conditii de laborator era posibila, si ceea ce s-a observat dupa instalarea hipoglicemiei a fost ca «animalele prezentau simptome de infectie în aproximativ 10 ore de la inocularea intracerebrala a virusului» (2). De asemenea, în circumstante normale, corpul unui iepure produce zilnic vitamina C într-o cantitate ce corespunde, la un adult de 70 de kg., unor valori cuprinse între 1.547 si 15.820 mg. (1,547 gr. si 15,820 gr.). În conditii de stres sau infectie, cantitatea de vitamina C sintetizata se cvadrupleaza usor (3).
Dr. Benjamin Sandler a descoperit ca daca vrei sa previi poliomielita, turbarea, tuberculoza, pneumoniile, infectiile recurente etc. este necesar sa eviti atât hipoglicemia, cât si hiperglicemia.
Zaharul din sânge si oxigenul sunt cele doua ingrediente ale „combustibilului” ce „arde” constant în fiecare tesut al corpului. Pentru ca organismul sa functioneze cu eficienta maxima (incluzând si „mintea”), cantitatea de glucoza din sânge trebuie sa fie echilibrata de cantitatea de oxigen din sânge. Daca nivelul de glucoza în sânge variaza constant, atunci se instaleaza hipoxemia (oxigenarea insuficienta). Hipoglicemia cauzeaza hipoxemie în tesuturi si aceasta, la rândul ei, poate duce la o multime de probleme. Din câte stiu, d-rul Sandler a condus o campanie unica în vara lui 1948. Timp de patru luni si jumatate, cetatenii din Carolina de Nord au urmat sfaturile doctorului si o dieta specifica. «Astfel am ajuns la o formula simpla de a preveni poliomielita: eliminarea din dieta a zaharului si a alimentelor ce contin zahar, precum si reducerea consumului de alimente ce contin amidon» (2). Dr. Sandler a mai scris: «Pot afirma fara rezerve ca o astfel de dieta, strict controlata, poate genera în 24 de ore un grad de rezistenta a corpului uman suficient de ridicat pentru a combate boala» (2). Aproape 5.000 de cazuri de poliomielita au fost prevenite.
«În timpul verii din 1949, cetatenii din Carolina de Nord au redus consumul de zahar cu 90%, si numarul cazurilor de poliomielita a scazut în acest stat cu acelasi procent» (10).
Nu a existat o campanie propriu-zisa în 1949 (au fost raportate 229 de cazuri de poliomielita), dar numarul a fost mult mai mic decât în 1948 (2.498 de cazuri raportate) – si aceasta datorita faptului ca «parintii din Asheville si-au amintit de sugestiile legate de dieta si le-au urmat si în 1949» (2).
Dupa încheierea acestei campanii generate de unul singur, dr. Sandler a decis în 1951 sa publice uluitoarele rezultate ale muncii sale.
Dupa ce întreaga drama a epidemiilor a fost observata, dr. Sandler si-a prezentat concluziile realistice si pragmatice: «Metoda pe care eu o ofer ca protectie împotriva poliomielitei se bazeaza pe conceptul ca mentinerea unui nivel normal de zahar în sânge previne invadarea tesuturilor organismului de catre virusul poliomielitei si astfel se previne infectia». Si, mai departe, «dupa o cercetare intensa, timp de 12 ani, a relatiei dintre dieta si susceptibilitatea la infectii, nu numai în cazul poliomielitei, ci si în infectiile respiratorii comune si tuberculoza, m-am convins ca prin nutritie adecvata organismul uman se poate proteja singur împotriva infectiilor». Si doctorul a mai adaugat: «Cunoasterea este putere». Toate astea au fost scrise în 1951! (2)”
Vindecarea poliomielitei în 48 de ore
Cea de-a doua abordare a fost cea a doctorului A. Neveu, care administra persoanelor ce tocmai contractasera poliomielita o solutie simpla, dar extrem de eficienta: 20 gr. clorura de magneziu, dizolvata în 1 litru de apa (solutia putând fi folosita si în cazul nou-nascutilor, precum si al persoanelor în vârsta). Acesti oameni au fost vindecati în 48 de ore (4). Pareau a fi sub o „protectie sigura” si se pare ca numai persoanele care nu au urmat recomandarile s-au îmbolnavit.
Un pionier al medicinei ortomoleculare
Doctorul Fred R. Klenner a avut o alta abordare. În timpul epidemiei de poliomielita din 1948 din Carolina de Nord, d-rul Klenner le-a administrat la 60 de pacienti afectati de poliomielita doze masive de vitamina C, la fiecare 2 sau 4 ore – fie oral, fie intramuscular sau intravenos. Rezultatul a fost recuperarea pacientilor în 3-5 zile (5).
Studiu de caz: poliomielita
„Desi am reusit sa vindecam multe cazuri de poliomielita folosind doze masive de acid ascorbic, un anume caz demonstreaza valoarea vitaminei C. Doi frati erau bolnavi de poliomielita. Acestor doi frati li s-au administrat intravenos 10 si 12 grame de vitamina C, în functie de greutate; administrarea s-a facut cu o seringa de 50 cm3, de patru ori la fiecare 8 ore si apoi de alte patru ori la fiecare 12 ore. Li s-a mai administrat 1 gram de vitamina C pe cale orala, la fiecare 2 ore. S-au recuperat complet si amândoi au devenit vedete atletice în liceu si la colegiu. Un al treilea copil, un vecin, aflat în grija altui medic, nu a primit vitamina C. Si acest copil a supravietuit. Tânara femeie este înca nevoita sa poarte bretele ajutatoare pentru brate (6).
Dr. Fred R. Klenner a scris despre actiunea-cheie extraordinara a vitaminei C: „Am reusit sa adunam suficiente dovezi clinice care dovedesc fara echivoc ca vitamina C este ceea ce avem nevoie în tratarea bolilor generate de tot felul de virusi. Mai mult, vitamina C este un adjuvant major în tratarea altor boli infectioase” (7).
Realmente exasperat de parerile colegilor de breasla, d-rul Klenner concluziona în lucrarea sa din 1959 publicata în Tri-State Medical Journal: „Când boala este în forma sa acuta, administrarea de acid ascorbic în cantitati adecvate, atât oral cât si injectabil, va duce la recuperarea rapida a pacientului. Credem ca administrarea de vitamina C trebuie facuta injectabil, în cantitati ce corespund de la 250 mg. pâna la 400 mg. per kilogram-corp, la fiecare 4 pâna la 6 ore, timp de 48 de ore, apoi la 8 pâna la 12 ore. Doza administrata oral este o doza ce poate fi tolerata. Celor ce spun ca poliomielita este o boala care nu se poate trata, eu le spun ca mint. Poliomielita în forma acuta poate fi vindecata în 96 de ore sau mai putin. Rog autoritatile sa încerce aceasta metoda” (The Origin of the 42-Year Stonewall of Vitamin C, Robert Landwehr 1. 1250 Grizzly Peak, Berkeley, CA 94708. From Journal of Orthomolecular Medicine, Volume 6, Number 2, 1991, pp. 99-103).
Rolul neasteptat al pâinii negre
Mai târziu, R. Klenner a mai adus un argument legat de motivul aparitiei paraliziei la unele cazuri de poliomielita:
„..revazând cercetarile lui McCormick în cazul celor 50 de cazuri de poliomielita dinauntrul si din afara orasului Toronto, Canada, în timpul epidemiei din 1949, am observat ca familiile care mâncau pâine neagra si s-au îmbolnavit de poliomielita nu au dezvoltat paralizii; pe când în familiile în care se consuma pâine alba, multi dintre copiii care au avut poliomielita au dezvoltat paralizii. Ideea este ca pâinea neagra contine de 28 de ori mai multa vitamina B1 decât pâinea alba. În mod evident, paraliziile ce complica poliomielitele acute par sa se datoreze lipsei de vitamina B1” (Massive Doses of Vitamin C and the Virus Diseases: Klenner, Southern Medicine & Surgery, April 1951).
Din informatiile si cazurile prezentate mai sus, pasii de vindecare a poliomielitei trebuie facuti într-o secventa precisa si sincronizata:
* trebuie administrat nutrimentul adecvat, în dozaj corect si la intervale ce depind de reactiile fiecarui individ; se are în vedere vitamina C si magneziul;
* se previne aparitia hipo- sau hiperglicemiei;
* se urmareste redobândirea mobilitatii pacientului, el însusi mobilizându-se sau fiind ajutat de cei ce-l îngrijesc;
* se administreaza vitamina B1 sau tiamina pentru terminatiile nervoase suferinde, urmarindu-se în genere rezolvarea avitaminozei.
Ne oprim aici cu redarea textului din articolul scris de doctorul Juan Manuel Martinez Mendez. În partea a doua, vom trece în revista si restul informatiilor din articol, dar si multe alte informatii despre rolul vitaminelor asa cum sunt ele privite de medicina ortomoleculara.
Prof. Elena Anastasiu


Împletituri din nuiele.

Din nuiele de salcie lungi, subţiri şi elastice se pot confecţiona coşuri, cu împletitură simplă sau complexă, cu capac sau fără. Aceste coşuri pot fi: rotunde, ovale, conice, dreptunghiulare, etc.
Materiale necesare: lăstari de un an (pentru o împletire măruntă şi elegantă); nuiele de doi ani (pentru scheletul coşului); un răzuitor special.
Nuielele folosite trebuie să aibă suprafaţa netedă şi curată (după desprinderea cojii de pe ea), lungimea de cel puţin 60-70 cm şi diametrul în locul unde au fost tăiate, de 5-10 mm. O nuia bună pentru împletituri are miezul, în locul unde a fost tăiată, foarte mic, abia distingându-se.
Mod de lucru:
-                           pregătirea nuielelor: Dacă nuielele au fost recoltate primăvara, coaja se desprinde uşor, fără o prelucrare prealabilă. În celelalte anotimpuri, pentru a desprinde uşor coaja, nuielele trebuie ţinute la muiat timp de o săptămână sau chiar două, într-un vas mare; apa schimbându-se în fiecare zi. Termenul de prelucrare se reduce mult dacă ele sunt puse la foc mic şi lăsate să fiarbă timp de o oră sau două. După ce se răcesc, se trece la îndepărtarea cojii, folosind un răzuitor special. Coaja se elimină punând nuiaua cu capătul mai gros în răzuitor şi trăgând de ea cu mâna dreaptă, mâna stângă apăsând pe nuia. În cazul în care nu se obţine o îndepărtare totală a cojii, se repetă operaţia.
-                           confecţionarea răzuitorului: acesta se compune din două tije metalice, cu marginile ascuţite şi de aceeaşi lungime. Tijele se bat-concomitent- cu un ciocan în baza de lemn a unei bănci masive, mese sau buştean (dacă e la îndemână), se înfăşoară apoi cu o sârmă pe o înălţime de 5-7 cm, iar capetele se îndepărtează.
-                           operaţia de împletire: există mai multe feluri de împletiri. Cea mai răspândită este împletirea simplă, în care pot fi executate câte 2-3 rânduri. O varietate a acestei împletituri este împletitura în rânduri oblice, la care, alternând nuiele colorate diferit, se obţine o expresie decorativă deosebită. Împletitura tip sfoară se foloseşte când coşurile obţinute trebuie să fie foarte rezistente.
Bordura, care conferă coşului o notă estetică şi îi asigură în acelaşi timp trăinicia, se realizează cu mare atenţie şi ţinând cont de aceste caracteristici.
La confecţionarea unui coş din nuiele se începe cu realizarea scheletului fundului acestuia. Se iau trei nuiele de câte 8 mm grosime şi cu o lungime egală cu lungimea viitorului coş. La o distanţă de fiecare capăt egală cu jumătate din lăţimea fundului coşului, cele trei nuiele se leagă la ambele capete cu ajutorul unei nuiele subţiri.
Cu lama unui cuţit ascuţit se despică partea din mijloc a nuielelor legate şi se trec prin tăietura obţinută elementele transversale (lungimea lor trebuie să corespundă lăţimii fundului coşului), care se fixează tot cu ajutorul unor nuiele subţiri.
Se desfac într-un evantai capetele a două elemente transversale şi a două elemente transversale şi se începe împletirea fundului coşului pe scheletul obţinut.
Împletitura de mijloc a scheletului va fi împletitură simplă, iar cea de pe margini, care trebuie să fie mai rezistentă, o împletitură tip sfoară. În marginile fundului coşului se fixează apoi alte nuiele, care se îndoaie pentru a forma un unghi drept cu el şi se trece în continuare la împletirea acestora, executând o împletitură tip sfoară.
Odată bordura terminată, se confecţionează mânerul coşului. Elementul lui de bază este o nuia de salcie cu grosimea de 8-10 mm, căreia i se dă formă de arc.
Capetele nuielei se ascut şi se trec prin bordura coşului. Se verifică dacă ocupă cea mai bună poziţie ca mâner şi, în caz afirmativ, se procedează la înfăşurarea ei. Se iau împreună 2-3 nuiele, se trec (dintr-o parte) prin bordura coşului, după care, în rânduri uniforme, se înfăşoară în întregime baza mânerului. Terminând înfăşurarea, capetele nuielelor se leagă de bordură la celălalt capăt al mânerului.                                                              

cum sa scap de cosurile de pe fata
Poate ca “haina nu face pe om”, dar prima impresie conteaza. Un chip plin de cosuri isi pierde din stralucire si atractivitate la prima vedere. Acnee, cosuri…oricum ai spune inseamna neplacere, stres, cauza unor depresii sau pierderea incederii in sine.
Acneea apare cu precadere la varsta pubertatii, dar este intalnita si la maturitate. Se manifesta prin eruptii purulente pe fata si/sau corp, prin umplerea porilor cu un exces de sebum, agravat de aparitia unor bacterii care provoaca infectia.
Cauzele sunt diverse si rezolvarea difera de la individ la individ, in functie de reactia organismului. Exista insa si cateva reguli general valabile, pe care, daca le respecti, ai mari sanse sa recapeti un chip frumos si luminos.
Nu stoarce cosurile! Procedeul de stoarcere a cosurilor este extrem de invaziv si reprezinta o metoda sigura de raspandire a infectiei, de multiplicare a pungilor de puroi. In plus vei ramane cu semne pe fata toata viata si sigur nu vrei asta.
Respecta regulile de igiena corporala! Evita sa pui mana murdara pe fata, schimba des fata de perna, spala-te cat mai des, fara a cadea in extrema cealalta. Daca folosesti prea des sapunul, mai ales unul nepotrivit pentru spalarea fetei, pielea devine uscata.
Utilizeaza produse cosmetice de calitate! Nu face abuz de creme, farduri si nici nu da navala in primul cabinet cosmetic care iti iese in cale. Vorba ceea: „ obrazul subtire, cu cheltuiala se tine”.
Nu aplica tratamente „ dupa ureche”! E posibil sa-ti faca mai mult rau decat bine. Tratamentele de genul Roaccutane care au efect pe termen scurt pot face ravagii pe termen lung in ceea ce priveste starea de sanatate generala.
Consulta medicul dermatolog! Intotdeauna este de apreciat sfatul specialistului. Medicina a evoluat si ti se pot recomanda tratamente eficiente, de la pastile si creme pana la fototerapii sau terapii cu lumina albastra, realizate in cabinete specializate.
Nu te lasa prada miturilor! De-a lungul timpului, datorita frecventei cu care este intalnita, au aparut diverse opinii legate de modul de a scapa de acnee, de la adoptarea unei anumite diete pana la cele legate de activitatea sexuala. Unele te pot ajuta sa-ti pastrezi o fata si un corp frumos si sanatos, dar putin probabil sa te si scape de punctele neplacute de pe piele.
Ai grija la alimentatie! Incearca sa iti dau seama cand anume iti apar cosurile si daca exista un anume tipar. Schimba-ti obiceiul alimentar pentru 2-3 saptamani si vezi daca se observa vreo schimbare. Anumite alimente pot sa determine reactii in corp care se reflecta in acnee. De exemplu pentru unele persoanele laptele si produsele lactate au acest efect.
Asteapta! Nu e raspunsul pe care il asteptai, dar daca esti la varsta pubertatii trebuie sa stii ca aceasta manifestare va trece o data cu varsta.
Ai grija: Expunerea prelungita la razele solare iti poate da senzatia ca acneea a disparut, dar aceasta va reapare si poti risca un cancer de piele.
Acneea este o boala de care prea putini scapa, difera doar perioada si durata in care apare. Insa, oricat te-ar chinui prezenta ei, nu trebuie sa clachezi psihic. Exista intotdeauna o solutie, ai nevoie doar de rabdare si perseverenta.


cum sa fiu econom
Intinde-te cat ti-e plapuma” si, daca plapuma devine din ce in ce mai scurta, strange-te! Usor de spus, greu de facut. Tot timpul iti doresti altceva, mai mult si mai mult. Ai o garsoniera, vrei un apartament, ai apartament, vrei o casa, ai casa, vrei piscina….Trebuie sa castigi la loterie sau sa faci economii. Cum poti sa ai ce vrei cu mai putini bani?
1. Micsoreaza facturile la utilitati:
-          stinge lumina cand iesi din camera
-          nu irosi apa
-          foloseste telefonul doar cand nu ai incotro (daca ai ceva de spus vecinei, fa un drum pana la ea, e mai sanatos)
-          izoleaza usile si ferestrele pentru a nu patrunde frigul (daca buzunarul iti permite, izoleaza termic apartamentul si monteaza termopane, iti vei recupera in timp investitia)
-          nu aseza frigiderul langa aragaz sau o sursa de caldura ( pe timpul verii lipeste o folie de aluminiu pe peretii exteriori ai frigiderului, va consuma mai putin curent)
-          consulta si ofertele altor furnizori de cablu, telefonie sau internet, e posibil sa gasesti ceva mai avantajos
2. Circula pe cat posibil cu mijloacele de transport in comun (reduce costurile cu benzina, dar si cheltuielile de intretinere a masinii)
3. Imprumuta in loc sa cumperi ( roaga-ti prietenul sa-ti imprumute bormasina, dar cumperi tu spiralele)
4. Executa tu insuti treburile mai simple din gospodarie (curatenia generala, schimbatul unei prize, calcatul rufelor)
5. Foloseste bani lichizi si nu carduri de credit (renunti mai greu la bancnotele din portofel decat sa tastezi PIN-ul). Evita pe cat posibil cardurile de credit si opteaza pentru carduri de debit.
6. Fa-ti lista de cumparaturi si incearca sa nu o depasesti
7. Evita reclamele ( te pot tenta sa cumperi lucruri inutile)
8. Lasa copiii acasa cand mergi la shopping (refuzi mult mai greu cererea unui copil decat propria dorinta)
9. Ingrijeste-te singur ( manechiura, tunsoarea se pot face si de tine insuti sau intre prieteni)
10. Urmareste reducerile si promotiile, costul unui lucru nu reflecta intotdeauna valoarea lui reala.
11. Cand iei salariul, prima oara pune deoparte o suma modica pentru economisire, apoi achita ratele, facturile si abia apoi mergi la cumparaturi.
12. Renunta la obiceiurile costisitoare (tigari, cafea, mesele la restaurant)
13. Nu pleca la cumparaturi sau in concediii cu “ prietenii de bani gata”, s-ar putea sa-ti depasesti bugetul
14. Fa rezervari din timp pentru concediu sau zborurile cu avionul
15. Fii practic! Daca o sa retii numai acest sfat din toata aceasta lista, cheltuielile tale lunare vor scadea dramatic. De fiecare data cand vrei sa cumperi ceva intreaba-te daca chiar ai nevoie de acel lucru si daca nu exista o alternativa.

Cum iti dai seama cand cineva te minte
 
De cele mai multe ori ne putem da seama dacă persoana din fața noastră ne minte. Limbajul trupului poate fi ușor de citit și de interpretat. De cele mai multe ori este foarte greu sau chiar imposibil pentru interlocutor să-și controleze conștient toate reacțiile non verbale și paraverbale. În cazul unei conversații câteva semne pot fi ”citite” și îți pot da indicii ferme asupra spunerii adevărului sau ba din contră, ale neadevărului.
O listă de referință a semnelor că persoana din fața ta nu-ți spune adevărul poate fi următoarea:

1.Gesturi asimetrice. De exemplu, dacă vorbește cu tine și gesticulează cu mâna sau arată cu degetul în altă direcție decât privește, poate fi un semn că te minte. Această asimetrie a gesturilor apare în momentul în care una spune și alta gândește, moment în care apare o asimetrie a gesturilor. Într-un anumit sens, nonverbalul nu se pliază pe verbal. La fel și mimica unei persoane poate deveni asimetrică, de exemplu, o parte a feței este încordată, iar cealaltă încearcă să zâmbească. Fiind atent la asemenea detalii, vei putea să le observi cu ușurință.
2.Răspunsuri prea rapide. Dacă îți va răspunde foarte repede unei întrebări (sub o secundă) este un semn că avea pregătit acel răspuns și este prea puțin probabil să fie adevărat. De obicei atunci când un om minte, este cel mai probabil să se fi așteptat la întrebarea respectivă, motiv pentru care avea gata pregătit răspunsul. Atunci când nu te-ai pregătit să răspunzi la o anumită întrebare îti va lua cel puțin o secundă pentru a oferi un răspuns care să confirme realitatea.
3.Răspunsuri prea încete. La fel, dacă ezită foarte mult în a-ți oferi un răspuns este un nou semn că în acel moment improvizează!
4.Privește în dreapta sus (în dreapta lui) De regulă va privi în această direcție atunci când improvizează sau își imaginează. Cei mai mulți oameni accesează imaginația atunci când privesc în dreapta sus. Atunci când privesc în stânga sus accesează amintiri, iar în dreapta sus își imaginează diferite lucruri, inclusiv un răspuns neadevărat.
5.Incapacitatea de a relua o poveste în sens invers. Atunci când întrebi o persoană unde a fost și-ți spune o poveste care constituie o serie de evenimente, pune-l să spună povestea în sens invers, adică reține cele 5-6 înșiruiri ale faptelor și întreabă-l: deci ce-ai făcut înainte de ….?, dar înainte de….? Dacă a improvizat povestea, va avea o ezitare lungă ca timp în a-ți oferi un răspuns.
6.Își duce mâna des la ureche sau își acoperă gura cu mâna. Mulți oameni atunci când mint își duc mâna la ureche sau își acoperă gura cu mâna. Este un fel de autoprotecție care se generează de obicei spontan.
7.Povestirea exactă. O poveste mult prea exactă poate însemna o poveste pregătită dinainte. De obicei, când un om relatează anumite fapte, detaliile îi vin în minte pe parcurs, motiv pentru care se mai autocorectează din când în când. Autocorecturile nu apar în momentul în care povestea este pregătită pentru a fi spusă, deci cel mai probabil a fost repetată dinainte.
8.Punctarea unei idei în mod insistent. Cine se scuză se acuză, spune o vorbă veche. Dacă tu de exemplu întrebi : unde ai fost și ți se răspunde cu o negație cum ar fi: ”nu am făcut nimic rău”, acesta este un semn că e posibil să te mintă, prin evitare. Este cracteristică acelor situații când pui o întrebare de bună credință și ți se oferă un răspuns foarte suspect, o scuză…fără ca măcar să fi întrebat dacă a făcut ceva rău sau nu.
9.Blocaje în expunere. Atunci când ți se spune o poveste sau ți se face o expunere, cel care povestește nu se așteaptă să fie întrerupt, mai ales atunci când are povestea pregătită. Prin urmare, pune o întrebare de detaliu lipsită de importanță la care nu se așteaptă. Dacă va avea dificultăți mari în a oferi acel detaliu și apoi va avea mari dificultăți în a-și continua povestea, nu-i de bine.
10.Schimbări de ton sau viteză. Atunci când un om minte tinde să vorbească mai repede decât de obicei sau se precipită, devenind agitat uneori. Practic, trebuie să urmărești acele semne, acel ton, acea intonație care nu-i este caracteristică.
De regulă, aceste semne sunt universale, însă trebuie interpretate cu grijă. Cu cât sunt prezente mai multe din aceste semne cu atât probabilitatea de a te minți este mai mare. Pot fi însă și excepții, astfel încât cel mai bine ar fi să-l urmăriți în diferite contexte, să stabiliți dacă acestea sunt prezente și apoi veți face interpretări mult mai sigure. Prezența unui singur semn nu înseamnă 100% că ești mințit/mințită. Cu cât sunt mai multe semne cu atat probabilitatea este mai mare. Este bine să te antrenezi să observi persoane care mint, dar tu ești dezinteresat/ă. Urmărește reacțiile și învață. La un moment dat, după puțină practică îți vei da seama foarte ușor. Aceste indicii că ești mințit/ă apar atât în viața personală cât și în afaceri sau viața profesională, unele dintre ele fiind mai mult sau mai puțin aplicabile în funcție de context.
Se spune că sunt și oameni care mint cu sânge rece în sensul că sunt profesioniști în adevăratul sens al cuvântului. Natura umană nu este perfecă, inconștient sau nu vei primi la un moment dat semnale că te minte. Excepție fac cazurile patologice sau situația în care te minte, crezând de fapt că spune adevărul.


Sapun natural - reteta homemade

Sapunul natural este o varianta excelenta de a inlocui produsele cosmetice gasite in comert si de a conferi pielii tale o ingrijire naturala.
Fie ca iti doresti o reteta de sapun natural pentru folos personal sau incerci aceste retete homemade pentru a le oferi celor dragi cadouri de neuitat din bogatiile naturii, producerea de sapun natural este o metoda distractiva si sanatoasa de a-ti petrece timpul.
Pentru ca pielea intra in contact cu diferite substante toxice, este foarte important sa i se acorde atentie speciala. Astazi, producerea sapunului natural si a produselor cosmetice in casa (homemade) este o optiune posibila oricui. Acum poti sa adopti un stil de viata mai sanatos, iar primul pas este prepararea propriului sapun natural.
Sapun natural - introducere in tema
Soda caustica este materia prima, alaturi de grasime, si trebuie manipulata cu atentie deoarece poate produce arsuri. De aceea este indicat sa ai in apropiere o sticla de otet pentru a neutraliza soda in cazul in care ai intrat in contact cu ea.
Nu exista o metoda de a produce sapun fara folosirea sodei caustice! Important de retinut este ca poti obtine sapun natural folosind soda caustica, aceasta neregasindu-se in produsul finit.
Sapunul produs nu contine soda caustica nereactionata, deoarece majoritatea sapunurilor fabricate au un exces de grasime optim intre 5 si 8%, astfel incat sa nu existe soda nereactionata si sa nu usuce pielea. Tot in acest scop, se lasa sapunul la uscat circa 3 saptamani inainte de a-l folosi.
O mare parte dintre producatorii de sapun handmade din lume folosesc pentru prepararea sapunului metoda "Melt and pour" - MP soap. Unii numesc impropriu aceasta metoda ca fiind cea de producere a sapunului fara soda. Acestia nu folosesc procedeul de fabricare a sapunului din materii prime, ci folosesc un sapun baza, special fabricat pentru a putea fi topit si personalizat dupa bunul gust al fiecaruia, prin adaugare de coloranti, arome, etc. Dupa ce a fost topit se pune in forme si "se consuma" in scopuri igienice.
Sapun natural - procedura de realizare
Se cantaresc ingredientele cu mare precizie.
Excesul de soda caustica in sapun va ridica nivelul pH-ului, astfel pielea poate fi iritata sau chiar arsa. Daca este prea putina soda caustica, sapunul va fi prea gras, pielea devenind unsuroasa.
Majoritatea celor care produc sapun natural folosesc in reteta un exces de 4-10% de ulei, astfel incat pielea sa devina catifelata.
Soda caustica se dizolva in apa si nu viceversa. Atentie la acest proces exoterm, caci solutia se va incalzi si va produce vapori toxici de care ar trebui sa te feresti atat tu, cat si eventuale animale de casa, copii. Recomandat este sa porti manusi si sa produci sapun natural intr-o incapere bine aerisita.
Incalzeste uleiul si masoara temperatura. Atat temperatura uleiului, cat si a sodei trebuie sa fie in intervalul 37-43 grade Celsius.
In momentul in care uleiul si solutia de soda caustica au aceeasi temperatura se adauga solutia de soda caustica peste ulei. Se amesteca pana ce compozitia se ingroasa de consistenta unei budinci mai subtiri.
Se adauga uleiurile esentiale, parfumul, plantele, taratele, flori sau coji de fructe si se amesteca in compozitie.
Se pune sapunul in forma tapetata cu hartie cerata si se acopera cu un prosop sau o patura. Se lasa 18-48 ore, timp in care continua reactia de saponificare. In acest interval, sapunul trece printr-o stare de gel dupa care revine la starea opaca. Sapunul va continua sa se incalzeasca inca cateva ore.
Dupa 24 ore sapunul este suficient de tare astfel incat poate fi taiat. Dupa ce a fost taiat, va fi lasat la uscat cel putin 3-4 saptamani inainte de a se folosi. Recomandat este sa testezi pH-ul sapunului natural, folosind hartie indicator sau fenolftaleina. Sapunul pentru a fi folosit in siguranta daca prezinta un pH intre 7 si 9.5
Sapun natural - ingrediente necesare
Uleiul
In principiu, sapunul poate fi realizat din orice tip de ulei. Fiecare ulei folosit imprima sapunului anumite calitati (duritate, persistenta spumei, indice de curatare etc). De aceea este bine sa combini mai multe tipuri de ulei.
Printre cele mai folosite uleiuri de pe piata romaneasca sunt uleiul de palmier, masline, cocos si ricin, precum si ulei in stare solida de palmier, ulei de cocos sau unt de cacao.
Soda caustica
Cantitatea de soda caustica (hidroxid de sodiu - NaOH) necesara se poate calcula cu ajutorul indicelui de saponificare (SAP). Indicele de saponificare reprezinta cantitatea in mg de KOH (hidroxid de potasiu) necesara neutralizarii a 1g ulei.
Apa
Se va folosi doar apa distilata. Cantitatea de apa necesara diluarii sodei caustice trebuie sa fie 25-35% din cantitatea totala de ulei.
Alte ingrediente
Pe langa ingredientele principale, pentru a particulariza sapunul si a-i imbunatati proprietatile, pot fi adaugate diverse elemente: uleiuri esentiale, parfum, coloranti, petale de flori, coji de fructe etc
Sapun natural - materiale necesare
Pentru realizarea sapunului natural homemade aveti nevoie de:
un vas de inox mai adanc, de capacitate 3-4 litri, in care se va prepara sapunul;
un vas rezistent la temperatura pentru prepararea solutiei de soda caustica;
un vas pentru incalzit uleiul;
doua termometre - unul pentru ulei si unul pentru solutia de soda caustica;
linguri de inox pentru masurat si amestecat;
cantar cu acuratete de cel putin 2g;
manusi, ochelari de protectie;
forma pentru sapun (din plastic sau lemn);
hartie cerata pentru tapetarea formei;
mixer.
Sapun natural - semne ale esecului
O transa de sapun nereusita inseamna timp pierdut, bani aruncati fereastra si, mai ales, un munte de dezamagire. Poti evita toate acestea, daca masori eficient cantitatile necesare de soda caustica si uleiuri.
Daca sapunul rezultat prezinta un film gros uleios pe suprafata sa, sapunul natural nu mai poate fi folosit, separandu-se. Acest lucru se va intampla daca nu ai folosit cantitatile corecte sau daca nu ai amestecat compozitia suficient de tare sau prea putin timp.
In cazul nefericit in care acest lucru se intampla, avem incredere ca te vei descotorosi de rezultatul final in mod responsabil, tinand cont de toxicitatea sa si de pericolul de explozie.
Sapun natural cu lavanda si tarate
Ingrediente:
900 ml ulei de masline
600 ml ulei de cocos
190 gr soda caustica
400 ml ceai de pelin
2 linguri tarate
4 linguri ulei de canepa
15 ml ulei esential lavanda (ylang ylang sau lemongrass)
Sapun natural cu menta si cafea
Ingrediente:
150 gr soda caustica
140 ml apa distilata
450 ml ulei de palmier
340 ml ulei de masline
170 ml ulei de cocos
30 gr unt de shea
2 lingurite zahar
2 lingurite sare
2 linguri boabe cafea
200 gr cafea macinata
5 lingurite ulei esential de menta
Sapun natural cu trandafir si cacao
Ingrediente:
230 ml ulei de cocos
110 gr unt de cacao
300 ml ulei de masline
110 ml ulei de palmier
180 gr soda caustica
400 ml ceai (urzica, papadie, macese, busuioc, tei ) sau apa distilata
50 ml ulei esential de trandafiri, jojoba, menta, salvie, camfor sau santal (in functie de preferinte)
2 lingurite cacao


Sa curatam covoarele

Daca n-ati facut-o inca , mai aveti putin timp …
Daca vi se pare o corvoada insuportabila , ne-am gandit noi la niste solutii simple si eficiente …
In primul rand trebuie sa alegeti solutia salvatoare in functie de material si de natura petei ; pentru mochete si anumite tapiserii se folosesc produse specifice , insa cele care au dimensiuni mici si nu prezinta caracteristici speciale pot fi spalate la masina automata .
Cum prevenim instalarea petelor dificile ? Putem aplica spre exemplu un aerosol Scotchgard . chiar si pe scaunele tapisate . De asemenea este indicat sa folosim periodic un aparat de curatat cu vapori , pe langa aspirator . O data sau de doua ori pe an se va aplica pe machete o pudra absorbanta , iar pe covoare si canapele se va pulveriza o spuma uscata , iar apoi se vor aspira .
Va sfatuim sa nu bateti covoarele , in special daca sunt din lana , deoarece riscati sa distrugeti urzeala !
Cum scoatem totusi petele ? Indiferent de pata , este important sa actionati rapid si sa tamponati imediat cu hartie absorbanta sau sugativa , dinspre margine spre centru si sa nu frecati niciodata , pentru a nu mari pata respectiva . Nu folositi niciodata apa calda sau sare , deoarece acestea “coc” petele ! Incercati produsul de scos pete pe o tesatura identica sau intr-un loc mai putin vizibil ; nu amestecati niciodata clor sau amoniac , deoarece rezulta un gaz foarte toxic !
Fiti foarte atenti la solventi ! Solventii volatili ( alcool , eter , benzina , eter , acetona ) nu sunt inofensivi . Protejati-va mainile cu manusi din cauciuc , asigurati-va ca animalele si copiii nu sunt in apropiere si aerisiti bine dupa utilizare . Retineti ca doar produsii pe baza de clor nu sunt inflamabili , in cazul celorlalti solventi  nu fumati si evitati orice sursa de foc !
Petele grase ( unt , lapte , ulei , ceara etc.) se vor scoate cu o pudra aplicata pe tesatura uscata , lasandu-se sa patrunda inainte de a aspira . Va recomandam pamantul de Sommieres , care absoarbe grasimile prin capilaritate .
Petele slabe ( ceai , alcool , cerneala , cafea , suc de fructe etc.) se scot cu solventii volatili sau cu solutii de amoniac . Nu varsati direct pe pata , ci aplicati pe o carpa curata , alba , care nu lasa scame . Nu tratati lana cu clor sau amoniac si nici matasea sau cauciucul cu clor .
Cum reimprospatam culorile covoarelor ? Umeziti-le au apa gazoasa sau acoperiti-le cu frunze de tei infuzate , lasati-le sa se usuce si apoi aspirati-le . Puteti folosi de asemenea amoniacul diluat in apa .

TRATATI-VA CU AJUTORUL …RESPIRATIEI

                Avertisment : Exercitiile de respiratie, informatiile si sugestiile prezentate mai jos au scop pur educativ si nu inlocuiesc serviciile medicului. Desi exercitiile de respiratie descrise aici nu sunt periculoase, cei care au probleme medicale serioase trebuie sa consulte medicul inainte de a le pune in practica!!!

Respiratia, Ritmurile Ultradiane si Durerile de Cap

                Cei care si-au observat indeajuns de mult respiratia, au observat probabil ca, in general, aerul nu se misca in mod egal prin caile nazale. De obicei, cand nara stanga este mai deschisa, cea dreapta este mai inchisa si vice versa. Acest lucru se intampla deoarece sangele se misca prin cele doua nari intr-un ritm care dureaza aproximativ 1,5-2 ore. Acest “ritm ultradian”, indelung studiat de catre medicina, este in stransa relatie cu functionarea emisferelor cerebrale si poate juca un rol important in procesul de vindecare. Cand nara stanga este mai deschisa, emisfera dreapta este mai activa si invers. Oricine poate folosi acest lucru in beneficiul propriu. De exemplu, putem deschide o nara care este mai congestionata, astfel activand si mai mult emisfera opusa ei, intinzandu-ne pe o parte in pat cu nara congestionata in sus si continuand sa respiram pe nas. Daca nu va simtiti in apele Dvs sau va doare capul, incercati acest experiment timp de 15-20 de minute. Deseori rezultatele sunt multumitoare.

Respiratia, Hiperventilatia si Anxietatea

                Pe masura ce invatam sa ne observam respiratia, multi dintre noi realizam ca si atunci cand stam nemiscati respiratia noastra este mai rapida decat rata “medie” de 12-14 respiratii pe minut(o rata mai mare decat ar fi normal). De fapt, multi dintre noi, “hipervantilam”, adica respiram superficial doar cu varfurile plamanilor. Aceasta modalitate de a respira reduce drastic nivelul de dioxid de carbon din sange. Acest nivel redus de dioxid de carbon face arterele, inclusiv artera carotida care alimenteaza creierul cu sange, sa se ingusteze, reducandu-se astfel circulatia sangelui in corp. Cand se intampla acest lucru, nu mai conteaza cantitatea de oxigen pe care o introducem in plamani pentru ca in corpul nostru va exista oricum o lipsa de oxigen. Lipsa oxigenului va activa sistemul nervos simpatic – “reflexul de fuga si atac” – care ne face irascibili si nelinistiti. O astfel de respiratie ne reduce capacitatea de a gandi clar si ne lasa prada gandurilor si imaginilor obsesive. Unii cercetatori cred ca hiperventilatia ne poate accentua problemele sau conflictele psihologice si ca hiperventilatia cronica este indisolubil legata de temerile si anxietatile noastre. Secretul incetinirii respiratiei noastre nu este incercarea de a o incetini in mod voit ci de a invata cum sa respiram profund, folosind in acest proces si muschiul diafragma, abdomenul si cusca toracica.

Respiratia Diafragmica Va Poate Ajuta Inima

                Cercetarile recente au relevat existenta unei relatii intre respiratia superficiala si atacurile de cord. Dupa cum arata Donna Farhi in “Cartea Respiratiei”(pag.59), pacientii care au suferit un atac de cord au fost invatati cum sa introduca respiratia diafragmica in viata lor de zi cu zi. “Realizand acest lucru”, spune Farhi “ei si-au redus simtitor sansele de a avea un al doilea atac de cord. Un alt studiu a aratat ca toti cei 153 de pacienti care erau internati cu probleme coronariene respirau superficial”. Invatand sa respiram profund putem sa ne ajutam deci si inima.

Relaxati-va Muschii Oculari si ai Fetei pentru o Respiratie Profunda

                Persoanele a caror munca cere o foarte mare concentrare vizuala(iar lista este destul de lunga, mai ales in aceasta era a tehnologiei computerizate) isi pot imbunatati performantele si spori energia relaxand muschii fetei. Acest lucru se poate realiza usor privind pur si simplu in mod frecvent in alta directie decat cea pe care suntem concentrati atunci cand lucram. Acest lucru va ajuta respiratia. Atunci cand muschii fetei sunt tensionati iar ochii concentrati intr-un punct prea mult timp, miscarea diafragmei in timpul respiratiei scade. Astfel scade cantitatea de oxigen pe care o introducem in corp. Mai mult chiar, aceasta respiratie superficiala incetineste curgerea limfei in acest fel reducandu-se eficacitatea sistemului imunitar. Asadar “verificati “ muschii fetei o data la 15 minute pentru a vedea daca sunt tensionati si miscati ochii cat mai des.

Respiratie Constienta pentru Relaxare si Atenuarea Durerilor

                Cei care practica Yoga, Qi Gong, cei care mediteaza si cei interesati de medicina alternativa stiu ca respiratia constienta poate reduce stresul, mari relaxarea si atenua durerea. In cartea “Moleculele Emotiei” cunoscutul medic neurolog Candace Pert arata ca respiratia costienta in timpul meditatiei poate aduce multe beneficii. O astfel de respiratie ne poate ajuta sa “ne angajam intr-o conversatie minte-trup fara prejudecati sau pareri preconcepute si sa eliberam molecule de peptide din creierul mic pentru a regla respiratia”. Secretul pare sa fie simpla costientizare a respiratiei folosindu-ne atentia pentru a ne urmari inspiratia si expiratia, fara a interveni insa in proces. Asa incat daca doriti sa va relaxati, sa reduceti stresul si sa atenuati durerea, incercati sa stati linistiti, in tacere, cateva minute pe zi, doar urmarindu-va respiratia.

Respiratia pentru Imbunatatirea Digestiei

                 Aceasta gen de respiratie este un exercitiu simplu dar eficient care ajuta digestia. Se folosesc mainile pentru a stimula punctele de pe meridianele Splina si Stomac in timp ce respiratia este directionata in abdomen.  Pentru acest exercitiu, asezati-va pe un scaun, tineti spatele drept dar relaxat iar picioarele paralele, pe sol. Asezati-va palmele pe genunchi, cu podul palmei “imbracand” rotula iar degetele orientate in jos. Folositi degetele aratator, mijlociu si inelar pentru a gasi trei scobituri sub rotula unde aceste degete vor ramane pe parcursul exercitiului. Dupa ce ati fixat degetele apasati usor pentru a stimula meridianele, mentinand aceasta presiune pe tot parcursul exercitiului. Simtiti caldura care intra in genunchi prin degete. Pe inspiratie, introduceti energie in Xia Dantien(zona ombilicala). Pe expiratie, simtiti cum abdomenul se contracta in mod natural. Nu fortati. Exersati cel putin 5 minute dupa fiecare masa sau ori de cate ori aveti probleme digestive.

Respiratie pentru Relaxare

                Unii dintre noi incearca sa respire profund atunci cand doresc sa se relaxeze. Din pacate, cei mai multi dintre noi nu stim CUM sa respiram profund. Nu stim cum sa eliberam tensiunile nedorite din abdomen, spate si coaste. Drept rezultat, eforturile noastre de a indeparta stresul prin respiratie profunda provoaca deseori o respiratie superficiala care ne face irascibili si ne tensioneaza corpul.
Exista insa si o rezolvare a acestei probleme. Accentuarea si lungirea expiratiei. Atunci cand suspinam, expiratia este mai lunga decat de obicei. Acest lucru activeaza sistemul parasimpatic. Deci nu aveti de facut decat sa va asigurati ca expiratia este mai lunga decat inspiratia. Nu va apucati sa numarati. Puneti-va constiinta la treaba. Incercati sa simtiti aerul urcand si iesind prin nas. Nu va bateti capul cu inspiratia; ea se va realiza de la sine.

Respiratia Profunda Poate Imbunatati Forma Fizica

                Intr-un studiu publicat in 2 mai 1998, cercetatorii de la Universitatea din Pavia, Italia, au stabilit o rata optima a respiratiei: 6 respiratii pe minut. Pacientii care au invatat sa-si incetineasca respiratia au ajuns in final sa aibe un nivel mai ridicat al oxigenului in sange si au obtinut performante remarcabile la testari. Conform raportului, nivelul scazut al oxigenului in sange, tipic celor suferind de inima, "“poate afecta muschii scheletici si metabolismul si poate conduce la atrofie musculara”. Autorii studiului au concluzionat aratand ca aceste rezultate sunt in concordanta cu alte studii “care prezinta efectele benefice ale antrenamentului muschilor care sustin procesul respirator”.

Respiram Natural Sau Corect?

Respiratie lunga, viata lunga. Respiratie scurta, viata scurta. Lipsa respiratiei = moarte!

                  Istoria "antrenarii" respiratiei este una universala. In Yoga exercitiile pentru obtinerea unui anumit ritm al respiratiei sunt reunite sub denumirea Pranayama. In general este vorba despre o inspiratie urmata de o pauza apoi o expiratie si pauza. In Kundalini Yoga exista ceea ce se numeste Respiratia Focului (o respiratie rapida). In Yoga Tibetana exista o tehnica de retinere a aerului in plamani (apnee) ce produce o puternica caldura interioara. Respiratia este poarta catre sistemele nervoase central si vegetativ. Respiratia poate fi constienta si inconstienta ca atunci cand dormim sau am lesinat. In ceea ce priveste sindromul mortii subite la sugari exista dovezi concrete ca bebelusii "uita" pur si simplu sa respire in somn. E un lucru tragic care explica prezenta, in cultura chineza, a paturilor de familie. Prezenta mamei in acelasi pat in care doarme un nou-nascut poate fi privita ca o masura de prevedere impotriva sindromului mortii subite la sugari. Deoarece respiratia influenteaza sistemele nervoase ale corpului uman, maestrii taoisti au observat ca emotiile influenteaza modul in care respiram. Cand suntem furiosi respiram greu. Cand suntem tristi simtim ca ne sufocam. Cand suntem fericiti respiratia devine usoara. Cand suntem linistiti respiratia noastra este prelunga.
In practica taoista si budista respiratia este de patru feluri:
Respiratia "vijelioasa" - dupa cum ii spune si numele, acest tip de respiratie apare dupa un exercitiu fizic sau dupa o munca grea cand incepem sa gafaim. Acest fel de respiratie poate provoca cu usurinta oboseala.
Respiratia "zgomotoasa" - aceasta respiratie se numeste asa deoarece poate fi auzita si de ceilalti. Acest tip de respiratie apare ca urmare a unor emotii puternice sau a bolii. Respiratia zgomotoasa poate provoca tensiuni in corp si blocaje energetice.
Respiratia "energetica" - aceasta respiratie este atat de usoara incat nu poate fi auzita decat de catre "proprietar". Respiratia energetica poate conduce la o stare de toropeala sau somn.
Respiratia "tacuta" - aceasta respiratie este atat de silentioasa incat nu poate fi auzita nici chiar de catre "proprietar". Aceasta este respiratia adecvata starii Qigong. Doar cand se poate respira in acest fel se poate considera ca s-a ajuns la nivelul de incepator in Qigong!!! Respiratia "tacuta" poate fi experimentata cu usurinta in timpul meditatiei. In stare de meditatie profunda sunetul respiratiei dispare. In acel moment un observator extern nu va mai putea preciza daca persoana ce mediteaza mai respira sau nu. Atentie insa, NU incercati sa va opriti respiratia in mod intentionat!!! Acest lucru poate cauza traume serioase.
"Antrenamentul" respiratiei trebuie sa se desfasoare sub indrumarea unei persoane care a atins cel putin al patrulea stadiu al respiratiei. Nu e de mirare ca mai tuturor elevilor li se da urmatorul sfat cu privire la respiratie in Taiji: "respira natural". Acesta nu e un sfat rau dar nici unul bun. A respira natural inseamna pentru majoritatea incepatorilor sa continue sa respire asa cum fac de obicei. Pentru a incepe cu adevarat "antrenamentul" respiratiei trebuie observate obiceiurile nesanatoase legate de respiratia proprie dar si partea superioara a trunchiului, umerii si regiunea gatului. Lucrul cu respiratia nu implica influnte din afara. Chiar si G.I. Gurdjieff a fost sfatuit de catre profesorul sau sa renunte la toate tehnicile de respiratie pe care le invatase deoarece acestea "ii faceau mai mult rau decat bine". Diferitele etape pe care le parcurge respiratia apar in mod NATURAL pe masura ce se castiga experienta in practica Taiji sau Qigong. Scopul respiratiei este sa aduca vitalitate si oxigen in sange. Dar exista si multe alte aspecte cruciale in ceea ce priveste respiratia: de exemplu ajutorul dat inimii in actiunea acesteia de a pompa sangele, dirijarea emisiei de hormoni endocrini precum si miscarea lichidului cerebral prin sira spinarii. Respiratia libera, fara nici o inhibitie se intalneste rar. Daca aveti norocul sa respirati in acest fel veti resimti valuri de bucurie raspandindu-se incet in tot corpul. Aceasta respiratie este mai intensa chiar decat un orgasm. Pentru a elibera respiratia trebuie sa retraim momentul traumatic al nasterii noastre. Pentru majoritatea oamenilor prima respiratie a fost insotita de durere si teama. De obicei doctorul care asista nasterea loveste cu palma fundul sau spatele bebelusului. Astfel la iesirea din caldura si intunericul pantecului mamei prima respiratie este insotita de un anume soc si de teama. Nu e de mirare deci ca multi dintre noi respiram foarte greu. Prima respiratie isi pune amprenta pe modul de respiratie pe care il folosim uneori toata viata. Daca va numarati printre cei nascuti intr-o piscina, sub apa, sunteti printre putinii norocosi care s-au nascut si au respirat fara durere. De aceea copiii care s-au nascut astfel si carora li s-a permis sa respire pentru prima data langa mama lor fara a li se taia cordonul ombilical vor avea o viata mult mai sanatoasa si mai fericita.  Nu uitati: inainte sa rostim primul cuvant trebuie mai intai sa respiram o data. Iar de cum respiram o data sau de mai multe ori tine si o mare parte din fericirea noastra ulterioara. Sa respiram deci natural dar corect!!!

ARTA RESPIRATIEI CORPORALE SI MICUL CIRCUIT CERESC

                 Putine persoane stiu ca exista o multitudine de stiluri de a respira. Si mai putine stiu cum sa-si imbunatateasca procesul respiratiei. In general fiecare respira in acelasi mod - pe gura sau pe nas. Multi considera ca nasul si plamanii sunt singurele organe care ii ajuta sa respire. Ei uita insa cel mai mare organ al corpului prin care se poate respira ...PIELEA, cu porii si capilarele ei. In practica Qigong-ului respiratia se realizeaza prin piele! Acest lucru se numeste Respiratie Corporala si este asemanatoare modalitatii prin care respira plantele. Neavand nas, plantele respira prin pori. Acest lucru permite, de exemplu, copacilor sa traiasca mai mult decat o fiinta omeneasca. Daca veti practica respiratia corporala in fiecare zi veti beneficia si Dvs. de o sanatate buna si de o viata mai lunga. In practica Qigong-ului lucrul cu respiratia joaca un rol foarte important in vindecare si in atingerea unui standard de viata ridicat. Diferitele stiluri de respiratie duc, in Qigong, la diferite stiluri de viata. Respiratia Corporala este un stil de respiratie de baza. Multe exercitii de Qigong au la baza doar acest stil de respiratie care este extrem de simplu si incredibil de util. Acest exercitiu va poate schimba in totalitate sanatatea si viata. Respiratia Corporala are multe avantaje in comparatie cu respiratia normala. Elimina energia negativa din corp imbunatatind in acest fel sanatatea. Multe boli apar datorita acumularii de energie negativa in corp. Respiratia Corporala este modalitatea prin care aceasta energie negativa este eliminata in mod constant din corp. Respiratia Corporala va poate proteja de influenta energiei negative din jurul Dvs. Majoritatea oamenilor sunt inconjurati de energie negativa provenind de la persoane bolnave, diferite animale, plante moarte, aer poluat, etc. Daca folositi Respiratia Corporala energia negativa din jurul Dvs. nu va va afecta. Cel mai mare avantaj al Respiratiei Corporale este acela de a elimina cu eficacitate stresul, tensiunile si durerea. Obtinand astfel o stare de calm veti putea utiliza energia proprie pentru a-i vindeca pe cei din jurul Dvs. Micul Circuit Ceresc este o tehnica care a fost tinuta in secret timp de mai bine de o mie de ani de cativa maestri de QiGong. Deoarece aceasta tehnica este foarte eficienta impotriva imbatranirii si a multor boli ea se mai numeste si Arta Longevitatii. In China antica, maestrii QiGong si imparatii cautau o cale spre nemurire. La inceputul acestei cautari ei credeau ca exista o substanta care sa-i ajute sa traiasca pentru totdeauna. Au incercat sa amestece anumite materiale speciale pentru a obtine pilule (numite “Dan” in limba chineza). Pilulele obtinute in acest fel erau denumite “Dan extern”. Din pacate ele nu asigurau nemurirea nimanui. Maestrii QiGong si-au dat seama ca era imposibil sa devii nemuritor cu ajutorul unui medicament extern. Ei stiau ca oamenii traiesc datorita Qi-ului (energiei vitale) pe care il au in corp. Oamenii imbatranesc pe masura ce aceasta energie vitala se reduce si mor atunci cand Qi-ul nu se mai afla in corp. Din acest motiv a aparut o metoda de vindecare interna numita Xiao Zhou Tian sau Micul Circuit Ceresc. Scopul ei era sa sporeasca qi-ul intern si astfel sa prelungeasca viata. Bineinteles ca oamenii nu pot trai la infinit dar pot trai mai mult decat in mod normal daca practica Micul Circuit Ceresc. Functia principala a acestei tehnici este imbunatatirea sanatatii. In China se spune ca “de indata ce incepi sa practici Xiao Zhou Tian sute de boli vor disparea”. Micul Circuit Ceresc ajuta la cresterea cantitatii de qi din corp, desface blocajele de pe meridiane si intareste sistemul imunitar. Ca rezultat pot disparea multe dureri cronice, se poate preveni astfel imbolnavirea, se poate imbunatati functionarea creierului, se pot trezi diferite functii latente (al treilea ochi, de exemplu) si prelungi viata. Cantitatea si calitatea vietii depind de energia vitala din organism. Qi-ul din corp poate fi clasificat ca qi primar si qi obtinut. Qi-ul primar provine de la parintii nostri de la care il primim in momentul conceptiei. Se mai numeste si Yuan Qi. Yuan Qi este forta vitala. Pe masura ce imbatranim si il consumam acest qi devine din ce in ce mai slab. De aceea batranii sunt mai predispusi la imbolnavirii decat cei tineri. Micul Circuit Ceresc poate mari cantitatea de Yuan Qi sau cel putin sa previna pierderea acestuia. Qi-ul obtinut provine din aer si hrana. El sprijina activitatea umana dar functioneaza bine doar cand Yuan Qi este indeajuns de puternic. Micul Circuit Ceresc NU are efecte secundare negative. Totusi unele persoane care au probleme de sanatate se pot simti si mai rau practicand aceasta metoda. Acest lucru se intampla deoarece qi-ul actioneaza asupra problemelor de sanatate si astfel simptomele sunt mai evidente pentru o perioada de timp, de obicei pentru cateva zile. Dupa aceasta perioada ele dispar. Uneori pot exista perioade cand qi-ul incearca “din greu” sa desfaca anumite blocaje si sa deschida meridianele. In aceste perioade cei ce practica aceasta metoda pot resimti durere sau disconfort in anumite zone din corp. Aceasta stare dureaza de obicei doar cateva zile dupa care survine vindecarea. Asa cum spun chinezii:” inainte de vindecare apare Marea Durere”. Micul Circuit Ceresc se practica in China de aproape 1 500 de ani. De curand aceasta metoda a fost facuta cunoscuta si publicului larg. Milioane de oameni au inceput sa practice aceasta tehnica si pana acum nu s-au inregistrat probleme datorate practicarii ei. Cu toate acestea se recomanda invatarea acestei valoroase metode de vindecare direct de la un maestru de QiGong.


HRANA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE (Partea a III a)

ADEVĂRUL DESPRE ASPARTAM - E 951
Cercetătorii care studiază efectele aspartamului au arătat că acesta declanşează şi agravează următoarele boli cronice: tumori pe creier, scleroză multiplă, epilepsie, boala Parkinson, sindromul Alzheimer, retardare mintală, fibromialgie, diabet, etc.

Aspartamul este fabricat din trei substanţe chimice: acidul aspartic, fenilalanină şi metanol. În cartea"Prescription for Nutritional Healing", scrisă de James şi Phyllis Balch, aspartamul se află pe lista denumită"otrăvuri chimice".
Dr. Russell Blaylock, profesor de neurochirurgie la Universitatea Mississippi, a publicat o carte în care arăta detaliat care sunt efectele distrugătoare ale aspartamului, folosind aproape 500 de referinţe ştiinţifice. De asemenea, el mai arăta şi distrugerile datorate glutamatului, aditiv care conţine 99% acid glutamic şi demonstrate de dr. Russell Blaylock în cartea sa.

Câteva dintre cele mai importante boli cronice agravate sau declanşate de excito-toxine ca aspartamul şi glutamatul sunt: pierderea memoriei, scleroza multiplă, pierderea auzului, demenţa, hipoglicemie, leziuni cerebrale, boala lui Parkinson, Alzheimer, epilepsie, dereglări hormonale. Riscul este mult mărit pentru nou-născuţi, copii, femei însărcinate, bătrâni şi bolnavii cu probleme cronice de sănătate.

John Cook a început să bea 6 - 8 răcoritoare dietetice în fiecare zi. Simptomele de început au constat în pierderea memoriei şi dureri de cap frecvente. Mai mult, simţea nevoia de şi mai multe răcoritoare dietetice. Starea de sănătate s-a deteriorat aşa de mult încât a ajuns la schimbări comportamentale radicale şi accese de furie violente. Analizele de sânge au arătat un nivel al fenilalaninei de 80 mg/dl. De asemenea, s-a constatat deteriorarea creierului şi funcţionarea anormală a sistemului nervos central. După ce a renunţat complet la consumul de aspartam, starea lui de sănătate s-a ameliorat.

Prin încălzirea aspartamului la o temperatură mai mare de 30 de grade Celsius (cazul fabricării de dulciuri dietetice - fără calorii - pe bază de aspartam) metanolul este eliberat şi, deci, prezent ca atare în alimentul respectiv.

Odată ajuns în corp, metanolul se descompune în acid formic şi formaldehida, care este o neurotoxină mortală. Cercetările arată că formaldehida este o otravă cumulativă pentru că nu se mai elimină, odată ajunsă în corp.

Simptomele otrăvirii cu metanol includ migrene, ameţeală, greaţă, dezordini gastrointestinale, slăbire, pierderea echilibrului, friguri, pierderi de memorie, dereglări comportamentale, etc.

Cele mai bine cunoscute probleme cauzate de otrăvirea cu metanol sunt cele legate de pierderea vederii, micşorarea câmpului vizual, vedere în ceaţă, distrugerea retinei şi orbire.

Formaldehida este o substanţă cancerigenă cunoscută care afectează ADN-ul şi duce la malformaţii congenitale. Datorită lipsei anumitor enzime, oamenii sunt mult mai neajutoraţi în faţa acestei toxine decât animalele. De aceea, testele cu aspartam făcute pe animale nu reflectă realist pericolele pentru oameni: acestea sunt mult mai mari!

Aspartamul este vândut în peste 80 de ţări din lume! El poate fi găsit în: mic-dejun instant, gume de mestecat fără zahăr (Orbit, Winterfresh, Airwaves, etc.), cereale, dropsuri fără zahăr, băuturi răcoritoare, îngheţată, gelatină, sucuri de fructe, laxative, multivitamine (efervescente sau nu), suplimente alimentare, băuturi carbogazoase, îndulcitori alimentari, cafea instant, iaurt, etc.

Aspartamul a fost găsit şi în produse care nu menţionau acest lucru pe etichetă. De asemenea, suplimentele alimentare şi tabletele de multivitamine (Centrum, Alka Seltzer, Supradyne, Sandoz, etc.) conţin aspartam.

Cărţi recomandate:
1. "Excitotoxinele: gustul care ucide", (Health Press, 1994) de Russell Blaylock
2. "Aspartamul (NutraSweet), e sigur?", (prin Aspartame Consumer Safety Network) de H. J. Roberts
3. "Aspartamul amar - o deziluzie dietetică", de Barbara Mullarkey

Notă:

About Dr.H. J. RobertsDr. Roberts is Director of the Palm Beach Institute for Medical Research, and an emeritus member of the medical staffs of the Good Samaritan Hospital and St. Mary's Hospital in West Palm Beach, and prestigious medical/scientific organizations. They include the American College of Physicians, the Endocrine Society, the American Academy of Neurology, and the American Federation for Clinical Research.
He has authored 22texts and more than 280 original articles and letters published. Most deal with challenging diagnostic, metabolic and neurological problems.
Dr. Roberts has been knighted by the Order of St. George for his professional and humanitarian efforts.


HRANA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE (Partea a II a)

CAPCANELE DIN POIANĂ
Ciocolata "Poiana cu rom", produsă de SC KRAFT FOODS ROMÂNIA SA Braşov este şi ea plină de E-uri.

Conţine zahăr, masă de cacao, unt de cacao, sirop de glucoză, lapte praf degresat, zer praf, grăsime vegetală hidrogenată, agent de umezire (sorbitol E 420), grăsime din lapte, grăsime vegetală, pudră de cacao cu conţinut redus de grăsime, alcool etilic (1,54%), emulgatori (lecitină din soia E 322, poligricerol poliricinoleat E 476), arome, lapte praf integral, invertază, pudră de iaurt, aroma (vanilie), cafea solubilă, coniac, acidifiant (acid citric E 330). Multe din aceste ingrediente le găsim şi în bomboanele de tip "Alpina".

Grăsimea vegetală hidrogenată, pe lângă celelalte substanţe de sinteză dăunătoare sănătăţii, afectează grav sistemul cardiovascular.

Produsul "Tic-Tac" atât de cunoscut are pe etichetă inscripţii atât de minuscule, încât nu sunt lizibile nici măcar cu lupa.

Pastilele răcoritoare "Winterfresh Mints" sunt fabricate în Polonia tot pe bază de aspartam, colorant tartrazină, ambele substanţe fiind considerate cancerigene şi interzise în Norvegia, Austria, Suedia, Elveţia, Marea Britanie şi Olanda.

HRANA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE (Partea I)

Ce este mai bun decât să fie însoţit prânzul nostru sau pizza de la cină de o COCA-COLA rece ... Nu cumva însă, în spatele acestora se ascunde ceva? Există ceva ce nu ştim?

Ce este, în fine, acest negru spumant lichid pe care-l numim Coca-Cola sau Pepsi-Cola? În Statele Unite ale Americii, poliţiştii cară două galoane de Coca-Cola într-un camion ca să cureţe sângele de pe drumuri în urma accidentelor. Dacă puneţi o friptură (o bucată de carne) într-un bol cu Coca-Cola va dispărea după două zile.

Acidul citric al Coca-Colei face să dispară toate petele colorate de pe suprafeţele sticloase şi de pe porţelanuri.
Ca să scoateţi rugina de pe apărătoarele cromate ale autovehiculelor frecaţi cu o bucată de folie de aluminiu mototolită şi înmuiată în Coca-Cola.

Ca să curăţaţi contactele (polii) unei baterii auto de coroziuni vărsaţi peste acestea o Coca-Cola. Ca să slăbiţi un şurub ruginit (cu piuliţă) puneţi deasupra lui o cârpă înmuiată cu Coca-Cola pentru câteva minute. Petele de rugină, în general, se înlătură dintr-o singură mişcare dacă puneţi peste acestea o cârpă înmuiata cu Coca-Cola.

Firmele care dispun de Coca-Cola, o folosesc ca să cureţe motoarele camioanelor lor de mai bine de douăzeci de ani!

Informativ:
 Valoarea medie a răcoritoarelor gazoase este de 3,4. Această cantitate de acid este suficient de puternică ca să dizolve dinţi şi oasele! Corpul nostru încetează să mai "construiască" oasele aproximativ la vârsta de 30 de ani.
După această vârstă oasele încep să se dizolve în fiecare an prin intermediul urinei noastre, depinzând însă întotdeauna de aciditatea mâncării pe care o ingeram.

Calciul diluat ajunge în artere, în vasele sanguine, în piele, în ţesuturi şi în diverse organe (în rinichi rezultatul este formarea pietrelor renale).
Răcoritoarele nu au deloc elemente naturale (în comparaţie cu vitaminele şi apa naturală). Conţin mult zahăr, au o mare aciditate şi coloranţi.

Exemplu: 
Cineva a pus un dinte spart într-o sticlă cu Pepsi-Cola.Acesta a observat că după zece zile s-a dizolvat! Dinţii şi oasele sunt singurele părţi umane care rămân intacte destul de mult timp după moartea noastră.

Vă imaginaţi ce poate face această răcoritoare sensibilelor noastre intestine şi interiorul stomacului nostru, în ce hal poate ajunge?
Mai doriţi încă să beţi o Coca-Cola sau un Pepsi-Cola?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu